Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 20 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Läs måleri på Sågbäcksgymnasiet

I byggbranschen gäller det att vara en duktig hantverkare samtidigt som du ska gilla att arbeta för andra människor. På SGYs Bygg- och anläggnings-program jobbar vi för att du ska växa in i ditt kommande yrke som hantverkare samt utvecklas socialt. Vi varvar teori med praktik och tänker att allt du tillverkar på programmet ska vara av den kvaliteten att en kund blir nöjd med resultatet.

Sedan januari 2013 är Bygg- och anläggningsprogrammet på SGY branschrekommenderat av BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd). 

Innehåll på Bygg- och anläggningsprogrammet

På programmet får du grundläggande kunskaper inom hela byggprocessen och vi arbetar med nybyggnation, reparation och underhåll av hus och anläggningar. Du väljer om du vill inrikta dig mot Mark och anläggning, Måleri eller Husbyggnad redan från årskurs 1.

Läs som skolförlagd utbildning eller lärling

På SGY har du möjlighet att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet både som skolförlagd utbildning och som lärlingsutbildning. Väljer du att läsa som skolförlagd utbildning arbetar du i skolans egna verkstäder och får lära dig hantverkets grunder där. I din utbildning ingår det minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett byggföretag. 

På lärlingsutbildningen får du lära dig ditt yrke genom att göra praktik på en arbetsplats under större delen av din gymnasietid.

Alla hantverkskurser läser du ute på en byggarbetsplats och du blir där en del av ett team lett av din handledare. Det är viktigt att du kan gå upp tidigt och kan passa arbetstiderna. Efter utbildningen har du sedan ett värdefullt kontaktnät som du kan komma att ha nytta av i ditt framtida yrkesliv. Du läser ämnen som svenska, engelska och matte på skolan. Du kan också välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Efter din utbildning

Efter utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet kan du direkt söka arbete som lärling på byggföretag som målare, murare, plattsättare, betongare, eller träarbetare. För dig som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasieutbildningen. Du har då möjlighet längre fram att välja att utbilda dig till exempelvis byggingenjör.

Inriktning måleri

Väljer du inriktning måleri specialiserar du dig mot målaryrket från årskurs 1 och arbetar i våra specialanpassade måleriverkstäder som finns på skolan. Du får lära dig alla grundläggande tekniker inom måleri: inom- och utomhusmåleri, våtrumsmålning, tapetsering, dekorationsmåleri, materialkunskap, arbetssäkerhet, miljöhänsyn och färgsättning.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: