Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 186,8) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-30
2022-02-02
(Läs mer) Drop in
2022-01-26
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Sågbäcksgymnasiet - Bygg och anläggning med inriktning måleri 

I byggbranschen gäller det att vara en duktig hantverkare samtidigt som du ska gilla att arbeta för andra människor. På Sågbäcksgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram jobbar vi för att du ska växa in i ditt kommande yrke som hantverkare samt utvecklas socialt. Vi varvar teori med praktik och tänker att allt du tillverkar på programmet ska vara av den kvaliteten att en kund blir nöjd med resultatet.

Vårt Bygg- och anläggningsprogrammet är branschrekommenderat av BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd). 

Innehåll på Bygg- och anläggningsprogrammet

På programmet får du grundläggande kunskaper inom hela byggprocessen och vi arbetar med nybyggnation, renovering och underhåll av hus och anläggningar. 

Från åk 2 väljer du inriktning. Alla elever startar med ett gemensamt ”basår” då du får pröva på olika yrkesinriktningar och metoder inom byggbranschen.

Inriktning måleri

Väljer du inriktning måleri specialiserar du dig mot målaryrket från årskurs 1 och arbetar i våra specialanpassade måleriverkstäder som finns på skolan. Du får lära dig alla grundläggande tekniker inom måleri: inom- och utomhusmåleri, våtrumsmålning, tapetsering, dekorationsmåleri, materialkunskap, arbetssäkerhet, miljöhänsyn och färgsättning.

APL - Lärling

De praktiska kurserna hålls i skolans egen bygghall samt i snickeri- och måleriverkstäder. Därutöver gör du APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Denna tid ger dig möjlighet att skapa en yrkesroll och ger även träning i kommunikation och förståelse för olika människor och yrkesgrupper.

Observera att alla våra elever på Bygg- och anläggningsprogrammet blir lärlingar i årskurs 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk 3 sker under APL på ett företag.

Efter din utbildning

Efter utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet kan du direkt söka arbete som lärling på byggföretag som målare, betongarbetare eller träarbetare. För dig som vill finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasieutbildningen. Du har då möjlighet längre fram att välja att utbilda dig till exempelvis byggingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information