Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 20 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Startdatum: - Huddinge
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Läs husbyggnad på Sågbäcksgymnasiet

I byggbranschen är det viktigt att vara både en duktig hantverkare och gilla att arbeta för andra människor. På SGYs Bygg- och anläggningsprogram jobbar vi för att du ska växa in i ditt kommande yrke som hantverkare samt utvecklas socialt. Vi varvar teori med praktik och tänker att allt du tillverkar på programmet ska vara av den kvaliteten att en kund blir nöjd med resultatet.

Bygg- och anläggningsprogrammet på SGY är sedan januari 2013 branschrekommenderat av BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd). 

Innehåll på Bygg- och anläggningsprogrammet

Programmet ger dig grundläggande kunskaper inom hela byggprocessen. Vi arbetar med nybyggnation, underhåll och reparation av hus och anläggningar. Redan från årskurs 1 väljer du om du vill inrikta dig mot husbyggnad eller måleri.

Läs som skolförlagd utbildning eller lärling

På SGY har du möjlighet att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet antingen som skolförlagd utbildning eller som lärlingsutbildning. Väljer du att läsa den skolförlagda utbildningen arbetar du i skolans egna verkstäder och lär dig hantverkets grunder här. I din utbildningen ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett byggföretag. Läser du utbildningen som lärling lär du dig hantverket ute på ett byggföretag och läser de gymnasiegemensamma ämnena på skolan. 

Lärlingsutbildning

På lärlingsutbildningen får du lära dig ditt yrke genom att praktisera på en arbetsplats under en större del av din gymnasietid.

Alla hantverkskurser läser du ute på en byggarbetsplats och du blir där en del av ett team som leds av din handledare. Det är viktigt att du klarar av att gå upp tidigt och passa arbetstiderna. Efter din utbildning har du sedan ett bra kontaktnät som är värdefullt i ditt kommande yrkesliv. Ämnen som matte, svenska och engelska läser du på skolan. 

Efter din utbildning på Bygg- och anläggningsprogrammet

Efter gymnasieutbildningen kan du direkt söka arbete som lärling på byggföretag som träarbetare, betongare, målare, murare eller plattsättare. Under gymnasietiden kan du läsa in grundläggande högskolebehörighet för att längre fram vidareutbilda dig på högskola/yrkeshögskola till exempelvis byggingenjör.

Inriktning husbyggnad

På inriktningen husbyggnad lär du dig hantverkets grunder i skolans välutrustade verkstäder. Du arbetar med både handverktyg och maskiner. Skolans elever bygger många objekt som beställts av kunder, till exempel stommar till friggebodar, villor och redskapsskjul.

Fördjupning
För dig som vill finns möjlighet att fördjupa för att bli plattsättare, murare, betongare eller finsnickare. Målet är att allt du bygger ska ha så hög kvalitet att det kan säljas till en kund. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Certifieringar

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: