Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 49 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Om utbildningen

Utbilda dig till väktare på SGY

Barn- och fritidsprogrammet är till för dig som direkt efter avslutad gymnasieutbildning vill arbeta som barnskötare, väktare eller inom fritid och hälsa. Du kan även läsa in behörighet för att läsa vidare på högskola. Du får lära dig att leda och hjälpa människor till att lära och utvecklas, samt ge god service till enskilda personer, grupper och företag.

Innehåll på barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet innehåller bland annat kurser i hälsa, kommunikation och pedagogik. Man blandar teori med praktik och du har APL, arbetsplatsförlagt lärande, i 15 veckor. Du kan även läsa in behörighet för att läsa vidare på högskola.

Efter din utbildning

När du är klar med utbildningen har du möjlighet att börja arbeta direkt som till exempel väktare, barnskötare på förskolor, elevassistent i grundskolan eller personlig assistent. Du kan också fortsätta studera för att bli exempelvis idrottslärare, förskollärare, fritidsledare, fritidspedagog, socialpedagog eller polis.

Utbilda dig till väktare på gymnasiet

På SGY kan du på inriktningen socialt arbete utbilda dig till väktare och bli anställningsbar direkt efter studenten. Skolan samarbetar med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och arbetsmiljönämnd), vilket ger en kvalitetsstämpel på yrkesutbildningen.

Efter gymnasiet har du stora möjligheter att erbjudas jobb inom väktarutbildningen om du klarat alla teoretiska och praktiska moment under din gymnasieutbildning. Du har också möjlighet att få högskolebehörighet för att kunna läsa vidare till exempelvis polis.

Inriktningen ger dig kunskaper om juridik och rätten i samhället. Du får möjlighet att utvecklas socialt och arbeta för en säker och trygg tillvaro.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: