Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 49 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Läs fritid och hälsa på Sågbäcksgymnasiet!

Barn- och fritidsprogrammet är till för dig som direkt efter avslutad gymnasieutbildning vill arbeta som barnskötare, väktare eller inom fritid och hälsa. Du kan även läsa in behörighet för att läsa vidare på högskola. Du får lära dig att leda och hjälpa människor till att lära och utvecklas, samt ge god service till enskilda personer, grupper och företag.

Innehåll på Barn- och fritidsprogrammet

På Barn- och fritidsprogrammet får du bland annat läsa kurser i beteendevetenskap, pedagogik, hälsa och kommunikation, samt de skolämnen som krävs för grundläggande högskolebehörighet. På programmet blandas teori och praktik, och du får vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under 15 veckors tid.

Dina möjligheter efter utbildningen

Efter din utbildning här kan du direkt börja arbeta som till exempel barnskötare på förskolor, personlig assistent, elevassistent i grundskolan eller väktare. Du kan också studera vidare för att bli exempelvis förskollärare, fritidsledare, fritidspedagog, socialpedagog, polis eller idrottslärare.

Inriktning fritid och hälsa

Inriktningen fritid och hälsa är rätt val för dig som är intresserad av att lära dig mer kring människors hälsa, sätt att leva och hur vi kan hjälpa människor till ett bättre liv.

I utbildningen varvas teoretiska studier med praktiska övningar och studiebesök. Inriktningen ger kunskaper om människors fritid och om olika fritid- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och hälsofrämjande arbete.

Efter att du har avslutat din utbildning kan du söka jobb inom fritid- och friskvårdssektorn. Till exempel kan du söka jobb på träningsanläggningar, simhallar eller inom föreningar. Du har också möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet för att ha möjlighet att söka vidare till universitet eller högskola. Ett exempel på yrke du kan ha efter högskolestudier är idrottslärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: