Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 268,2) * statistik från 2017

Om utbildningen

Fördjupa dig i matematik, fysik, biologi och kemi på naturvetenskapsprogrammet på S:t Eriks gymnasium i Stockholm.Naturvetenskapsprogrammet på S:t Eriks gymnasium i Stockholm

Är du genuint intresserad av kemi, biologi och fysik? Är din styrka matematik och vill du fördjupa dig i matematiska teorier? Då är Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Natur, på S:t Eriks gymnasium något för dig. Här har vi moderna, välutrustade laborationssalar och programfördjupningskursen Matematik 5 ingår. Det ger dig meritpoäng.

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande, vilket innebär att du lägger grunden för högre studier på högskola eller universitet på t ex utbildningar till yrken som läkare, biolog, kemist, civilingenjör. 

På Naturvetenskapsprogrammet blandas teori med praktiskt arbete som fältstudier, laborationer och experiment i våra moderna lokaler. 

Inriktning Naturvetenskap

Här får du fördjupa dig ytterligare inom Biologi, Matematik, Fysik och Kemi. Du har möjlighet att läsa upp till 500 poäng matematik. Med en inriktning inom naturvetenskap har du en otroligt bred utbildning i ryggen när du sedan ska söka dig vidare till högskola/universitet. På S:t Eriks gymnasium erbjuds även en fördjupning i Miljökunskap samt Filosofi eller Psykologi.

Kurser på inriktningen:

  • Biologi 2 - 100p
  • Fysik 2 - 100p
  • Kemi 2 - 100p
  • Matematik 4 - 100p
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som S:t Eriks gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner.

elev på natur2an
(2)
S:t Eriks gymnasium favoriserar de estetiska linjerna så jävla hårt. Lägg märke till att de enda som gett skolan en 5 i betyg här är estetare. Vi på natur har inga bänkar eller bord i korridorerna, medan de som går estet har soffor och finare lokaler. Estetarna får åka på studiebesök och göra roliga grejer väldigt ofta medan vi naturare fått åka...
S:t Eriks gymnasium/Skolledningen Kommentar:
Hej NA-elev! Vad tråkigt att höra att ni tycker att vissa program lyfts fram mer på Instagram och att ni NA-elever upplever att ni inte får åka på lika många studiebesök. De olika programmen har ju olika mål och fokus och de aktiviteter som ES gör passar inte alltid de programmål som NA har. Roligt att höra att ni tycker om era lärare och att ni...
Visa hela
OOF
(3)
utbildningen och lärarna är grymma men det är inte där problemet ligger. jag ha r nu gått här i 2 år och jag kan bara säga detta... Rektorn bryr sig inte om natur linjen. Korridorerna saknar bord och vi har bara fåtal bänkar. bänkar räcker knappt till 1 klass och vi delar korridoren med SAM. totalt blir det 6 klasser i samma korridor vilket le...
S:t Eriks gymnasium Kommentar:
Hej naturelev!
Vad roligt att du är nöjd med din utbildning och dina lärare. Jag håller med om att delar av lokalerna är trista. Vi har ju som du skrev fått nytt golv och nymålade väggar i naturkorridoren och det som saknas nu är fräschare möbler. Vi jobbar på det!
Visa hela
Mikael
(5)
Har gått har i snart ett år och allt är jätte bra! Lärarna är bra och lär ut med hjärtat, och många (iaf nat linjen) går ut från skolan med bra betyg, som min syster som direkt kunde utbilda sig till tandläkare efter hon tog studenten.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: