Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 50 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,3
    (Lägsta: 85) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-12-03
2019-12-03
2020-01-25
(Läs mer) Informationskväll
2020-05-05

Utbildningsinfo

Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri på S:t Eriks gymnasium i StockholmUtbilda dig inom finsnickeri på S:t Eriks gymnasiumen.

Tycker du om att arbeta kreativt och skapa. S:t Eriks gymnasium har en lång tradition av att utbilda möbel- och inredningssnickare. Ända sedan 1937 har skolan erbjudit utbildningen. Skolan ligger dessutom kvar i samma lokaler som när utbildningen öppnade. Lokalerna har dock renoverats och utvecklats med åren med ny utrustning och ventilation m.m.

Utbildningen som erbjuds på S:t Eriks gymnasium är en grundläggande utbildning där möjligheterna till vidareutbildning är stora. Du lär dig att tillverka möbler, från idé till färdig produkt. Du lär dig att hantera olika maskiner (CNC) och verktyg för olika typer av material, funktioner och designer. Du läser  CAD 1 och lär dig rita, skapa och förverkligar dina idéer. För dig som är intresserad av att nå en högre nivå inom yrket är det naturliga steget efter gymnasiet att söka dig vidare till exempelvis Carl Malmstensskolan, Stenebyskolan, Konstfack eller Snickarakademien.

 APL

Under din tid på skolan så kommer du att göra APL, du är då ute och praktisera på en arbetsplats. Under dina tre år på skolan kommer du att ha 15 veckor APL. Det gör att du har goda möjligheter att etablera kontakter i snickeribranschen med möjlighet  till jobb efter din student.  

Framtida arbetsplatser

Efter din utbildning kan du arbeta på något av Stockholms många inrednings- och möbelsnickerier. Några typiska arbetsuppgifter finns inte riktigt utan här kan den ena dagen skilja sig väldigt mycket från den andra och du kan tillverka allt från himmel till jord. De flesta arbeten är unika och att arbeta i serier är relativt sällsynt.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Som boende i samma kommun som S:t Eriks gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande program med möjligheter att läsa mot högskola och universitet.

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan på Kungsholmen i centrala Stockholm. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film & regi-spetsutbildning, Animation, Bild och formgivning El- och...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer