El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik: Profil Elektriker

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på kväll
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på kväll
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 199,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på kväll
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på kväll
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 199,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs inriktning Elteknik på S:t Eriks gymnasium i Stockholm

El och energiprogrammet har funnits länge på S:t Eriks gymnasium och har en lång tradition av att arbeta nära företag och branschorganisation för elbransch. S:t Eriks gymnasium har ett väl utarbetat samarbete med flera företag och lärarna arbetar ständigt med att se vilka tekniker och behov som finns för att ge eleverna en utbildning som är efterfrågad i dag. Flera studier visar att elever som studerar vid el och energiprogrammet får arbete direkt efter gymnasiet och man kan se att det är en målgrupp som stannar kvar i branschen. Genom den arbetsplatsförlagda lärande (APL) och lärlingstid (gymnasiallärling) som sker under sista läsåret ges du som elev möjlighet att etablera kontakter, arbeta ute på fältet och få de praktiska erfarenheter som ger stora möjligheter till anställning efter gymnasiet. Som lärling har du också möjlighet att söka utökat studiemedel på 1000kr i månaden.

Elteknik, profil Elektriker

Du lär Dig göra elinstallationer inom alla förekommande byggnationer och hantera kraft, belysning och teleinstallationer samt service och felsökning på förekommande elanläggningar. Du får kunskaper i att installera el i bostäder, kontor och industri samt larm och övervakning. Vi arbetar också med installation, felsökning och reparation av olika maskiner samt styr- och reglerteknik. Denna inriktning ger den teoretiska kunskapen för erhållande av elcertifikat "Elektriker elteknik" enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY).

Företagen och branschen ska också få ökat inflytande och ansvar för att utveckla en lärlingsutbildning och framtida behov. Utöver skolan ingår berörda APL-företag, elbranschen lokalt och centralt.

Programfördjupning

  • Belysningsteknik
  • CAD 1
  • CAD 2
  • Data- och medianät
  • Ellära 1
  • Elmotorsystem
  • Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem
  • Verktyg och materialhantering

Exempel på yrken kan vara:

  • elektriker
  • eltekniker
  • elingenjör
  • säljare
  • utbildare
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik: Profil Elektriker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik: Profil Elektriker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik: Profil Elektriker så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Vi är mångfald och variation. Vi är nyskapande och tradition. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad