Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på S:t Botvids gymnasium i Botkyrka

Djupdyk i samhällets frågor på S:t Botvids Gymnasium

Bryr du dig om din omgivning om människorna i den? På SA-programmet utforskar du samhällets frågor med hjälp av modern teknik. Utbildningen ger särskild behörighet till högskoleutbildningar som jurist, psykolog, polis och journalist. SA-programmet på S:t Botvids gymnasium har nära kontakt med högskolan och näringslivet. Skolan samarbetar med advokatfirman Vinge, Södertörns Högskola och Transfer.

Vill du påverka din omvärld? Då är Samhällsvetenskap något för dig

Inriktningen Samhällsvetenskap fokuserar på samhällsstrukturer och människor. Du brinner för konflikter, kulturer och människors livsvillkor. Inriktningen fördjupar sig i Samhällskunskap, Historia, Religionskunskap och Geografi. Ett vetenskapligt och kritiskt tänkande appliceras på frågor gällande demokrati, etik, historia och miljö. Du övar på att uttrycka dig på ett proffsigt sätt, både muntligt och skriftligt.

Du lär dig att förstå världen och människan i den

Inriktningen Samhällsvetenskap utgår ifrån människan, som en individ och som en del av något större. Du analyserar samhällsproblem ur olika perspektiv som genus, makt, politik och miljö. Du studerar samhällsförhållanden och individers levnadsvillkor över tid och rum. Genom att förstå historien kan du blicka framåt och sätta dig in i framtida förändringar i samhället.

Kurser du fördjupar dig i på Samhällsvetenskapsinriktningen

På programmet läser du ämnena Filosofi, Moderna språk och Psykologi. Specifikt för inriktningen Samhällsvetenskap är kurser i Geografi, Historia, Religionskunskap och Samhällskunskap. Tänk på att planera dina studier om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning, då du kan komma att behöva komplettera din utbildning med extra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids GymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.

Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.
Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsinriktningen är ett brett program gör dig högskolebehörig. Många vägar är öppna för dig som går denna inriktning. Är din dröm t.ex. att forska inom historia eller statskunskap efter gymnasiet då kan detta vara ett program för dig.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!