Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik - Instrument/Sång

Rytmus Umeå
Programinformation
Umeå
Estetiska programmet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-08
2022-01-18
2022-04-27

Film

Estetiska programmet

Om utbildningen

Vässa ditt sätt att spela eller sjunga med estetiska programmet

Den här inriktningen fokuserar på ditt huvudinstrument och på hur du använder det – både enskilt och tillsammans med andra i olika gruppsammanhang.

Du får ägna dig åt inspirerande och nyttigt ensemblespel under tre år, samtidigt får du självklart enskilda lektioner på ditt instrument under din gymnasietid. Många elever som läser grenen väljer dessutom till ett bi-instrument i sina individuella val för att bredda sig.

Vi jobbar utifrån elevens förutsättningar och fångar upp och utvecklar varje enskild elevs unika röst eller spel. Stort fokus läggs på att du ska hitta ett eget personligt uttryck. Du kommer att bredda dig musikaliskt och jobba med många olika musikstilar – allt ifrån blues och jazz till RnB, hiphop och modern pop.

Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. I ensemblespelet tränar du inte bara på att spela låtar tillsammans med andra. Du utvecklar också förmågan att kommunicera – med en publik och med dina medmusiker.

Att stå på olika scener och genomföra många konserter ger dig bra scenvana och även grundläggande kunskaper i att arrangera konserter. Efter dina studier på Rytmus har du helt enkelt en stabil grund att stå på för ditt fortsatta artisteri!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Instrument/Sång, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Instrument/Sång

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Reportage

Ebba på Rytmus

Ebba Gärd är 18 år gammal och går på Rytmus Örebro med inriktningen instrument/sång. Ebba var tvungen att flytta från Sandviken till Örebro för att gå på Rytmus - men det har det varit värt.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Instrument/Sång så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Umeå

Rytmus gymnasium i Umeå!

Med sitt unika sinne för kreativitet, goda samarbeten och målsättning om att bli Sveriges bästa estetiska gymnasium – sticker Rytmus ut i det oändliga bruset av gymnasieskolor. Rytmus nisch är det estetiska och erbjuder därför det Estetiska programmet. I lärarlaget...


Läs mer om Rytmus Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Umeå

Umeå

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Instrument/Sång från Rytmus Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ebba på Rytmus
Rytmus Umeå

Ebba Gärd är 18 år gammal och går på Rytmus Örebro med inriktningen instrument/sång. Ebba var tvungen att flytta från Sandviken till Örebro för att gå på Rytmus - men det har det varit värt.

Läs mer