Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik - Estet/Samhälle

Rytmus Umeå
Programinformation
Umeå
Estetiska programmet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-08
2022-01-18
2022-04-27

Film

Estetiska programmet

Om utbildningen

För dig som vill göra din högskolebehörighet ännu bredare!

Alla grenar på Rytmus ger högskolebehörighet, men för dig som vill försäkra dig om att få så bred behörighet som möjligt så är detta grenen för dig. Receptet? Lite mindre musik och mer teori helt enkelt.

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval. Kanske är drömmen arkitekt, statsvetare eller sjuksköterska? Då krävs en justering av poängplanen. Och den är rätt enkel. På Estet / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.

En sak är viktig att påpeka:

Alla på Rytmus får en grundläggande högskolebehörighet efter examen, oavsett inriktning. Men just den här grenen öppnar fler eftergymnasiala dörrar. Du kan helt enkelt skräddarsy och paketera din egen utökade behörighet!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Estet/Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Estet/Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Reportage

Ebba på Rytmus

Ebba Gärd är 18 år gammal och går på Rytmus Örebro med inriktningen instrument/sång. Ebba var tvungen att flytta från Sandviken till Örebro för att gå på Rytmus - men det har det varit värt.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Estet/Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Umeå

Rytmus gymnasium i Umeå!

Med sitt unika sinne för kreativitet, goda samarbeten och målsättning om att bli Sveriges bästa estetiska gymnasium – sticker Rytmus ut i det oändliga bruset av gymnasieskolor. Rytmus nisch är det estetiska och erbjuder därför det Estetiska programmet. I lärarlaget...


Läs mer om Rytmus Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Umeå

Umeå

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Estet/Samhälle från Rytmus Umeå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ebba på Rytmus
Rytmus Umeå

Ebba Gärd är 18 år gammal och går på Rytmus Örebro med inriktningen instrument/sång. Ebba var tvungen att flytta från Sandviken till Örebro för att gå på Rytmus - men det har det varit värt.

Läs mer