Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Rytmus Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 690 (.)
Estetiska programmet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 269,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-04
Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Om utbildningen

Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm

Grenen för dig som älskar att sjunga! 
Här får du utveckla din röst och testa alla typer av genrer både som solist och tillsammans med andra. Dessutom ingår en grundläggande pianokurs för att du som sångare ska kunna underlätta inlärningen av din repertoar. Allt detta gör dig till en allsidig musiker.

Tre år på Rytmus
Tänk dig tre år av sångglädje. Ja, det krävs naturligtvis mycket arbete och engagemang också, men det handlar om något du brinner för, eller hur? Fokus ligger på sång, stämsång, vokalgrupp, individuell sångutveckling och vokalensemble. Du får dessutom högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare inom musiken eller annat!

Teori och praktiskt
De två första åren ingår en grundläggande pianokurs där du spelar både gehörsbaserad och noterad musik. Du övar också på ackordläggningar och olika sätt att ackompanjera. Detta för att du som sångare ska underlätta din instudering, det betyder att du blir bättre på att lära dig nya låtar och på att kompa dig själv och andra. 

Fokus på din individuella sång
I den individuella sångundervisningen lär du dig grundläggande och fördjupad sångteknik, sång efter noter och på gehör. Det handlar om allt från interpretation, instuderingsmetoder och röstfysiologi till konsten att möta publik och ha en stark scennärvaro. Genom att ingå i en vokalgrupp utvecklar du även en lyhördhet för att musicera tillsammans andra.

Sjung tillsammans 
Du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du får chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, körkonserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!

Efter gymnasiet
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga till dem på ditt individuella val. 

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Stockholm

Rytmus musikgymnasium i Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena....


Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group från Rytmus Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hannah studerar sång på Rytmus S...
Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Läs mer