Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Rytmus Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 290 (.)
Estetiska programmet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 260,4) * statistik från 2022
Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Vokalmusiker/Vocal Group på Rytmus Göteborg

Grenen för dig som älskar att sjunga! 
Här får du utveckla din röst och testa alla typer av genrer både som solist och tillsammans med andra. Dessutom ingår en grundläggande pianokurs för att du som sångare ska kunna underlätta inlärningen av din repertoar. Allt detta gör dig till en allsidig musiker.

Tre år på Rytmus
Tänk dig tre år av sångglädje. Ja, det krävs naturligtvis mycket arbete och engagemang också, men det handlar om något du brinner för, eller hur? Fokus ligger på sång, stämsång, vokalgrupp, individuell sångutveckling och vokalensemble. Du får dessutom högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare inom musiken eller annat!

Teori och praktiskt
De två första åren ingår en grundläggande pianokurs där du spelar både gehörsbaserad och noterad musik. Du övar också på ackordläggningar och olika sätt att ackompanjera. Detta för att du som sångare ska underlätta din instudering, det betyder att du blir bättre på att lära dig nya låtar och på att kompa dig själv och andra. 

Fokus på din individuella sång
I den individuella sångundervisningen lär du dig grundläggande och fördjupad sångteknik, sång efter noter och på gehör. Det handlar om allt från interpretation, instuderingsmetoder och röstfysiologi till konsten att möta publik och ha en stark scennärvaro. Genom att ingå i en vokalgrupp utvecklar du även en lyhördhet för att musicera tillsammans andra.

Sjung tillsammans 
Du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du får chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, körkonserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!

Efter gymnasiet
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga till dem på ditt individuella val. 

Läs mer om utbildningen på vår hemsida:

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Utbildningen är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Göteborg

Rytmus musikgymnasium i Göteborg

Rytmus är en gymnasieskola i Göteborg fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara en av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Skolan strävar efter att erbjuda dig som elev en utbildning som är verklighetsförankrad och aktuell i såväl de...


Läs mer om Rytmus Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Rytmus Göteborg

Rytmus Göteborg

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group från Rytmus Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Med passion för musik och utbild...
Rytmus Göteborg

Moa Lundin är 17 år och pluggar Singer/Songwriter (SiSo) på Rytmus i Göteborg. Hon berättar om stämningen på skolan, utbildningen och ger tips inför gymnasievalet.

Läs mer