Visa gymnasium.se som: Mobil

Om skolan

Tjej med hörlurar skrattar

Rytmus

Rytmus startades 1993 i Stockholm som en av landets första friskolor. I dag har Rytmus det största musikgymnasiet i Sverige och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Borlänge. Hos Rytmus får du ägna dig åt musiken på skoltid, samtidigt som det Estetiska programmet ger dig högskolebehörighet ifall du vill plugga vidare efter gymnasiet. 

Välutbildade lärare

På Rytmus får du undervisning av lärare som också är musiker, skivproducenter, kompositörer och arrangörer. 

Högskolebehörighet

Rytmus Estetiska program ger dig som elev en högskoleförberedande gymnasieexamen. Det innebär att du kan läsa vidare på högskola och universitet efter gymnasiet, inom musik eller något helt annat. 

Clinics & Live Night

Rytmus genomför ofta så kallade Clinics, vilket är gästspel och föreläsningar med artister, musiker, musikproducenter eller andra verksamma inom branschen. På så sätt får du som elev en bättre insyn i branschen. 

I årskurs 3 gör eleverna på Rytmus en musikfestival som heter Live Night. Eleverna får skapa en egen akt och visa upp vad de har lärt sig under åren. Många gör Live Night som sitt gymnasiearbete. Eleverna är under Night Live inte bara artister utan även arrangörer. Ljud och ljus vid alla scener sköts av musikproducenteleverna och medieeleverna ansvarar för marknadsföringen av eventet. 

Stjärntät skola

Flera framgångsrika svenska artister har gått på Rytmus, bland annat Kim Cesarion, Tove Lo, Icona Pop, Andreas Moe och Molly Sandén. 

Visa alla utbildningar på Rytmus

Program

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner

Det finns inga recensioner än.