Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Rytmus Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 235 (år 1)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-04

Om utbildningen

Estetiska programmet, inriktning Musik på Rytmus i Stockholm!

På inriktning Musik på det Estetiska programmet på Rytmus Stockholm kan du välja mellan fyra olika grenar; Singer/Songwriter, Musikproduktion, Instruments/Sång och Vokalmusiker/Vocal group. Under utbildningen får du utveckla ditt konstnärliga skapande, musikutövande och förmåga att tolka och uppleva musik ur flera olika perspektiv. Att göra musik levande betyder även att spela in, producera och sprida musiken till flera personer utöver att spela den live.

På Rytmus Stockholm väljer du mellan dessa olika grenar:

Singer / Songwriter

På grenen Singer/Songwriter är det skrivande och framförande av din egen musik som är det centrala och du får träna dig på att skriva för olika typer av sammanhang. Din huvudsakliga inriktning är sång med piano och/eller gitarr som komp-instrument. På utbildningen får du möjlighet att samarbeta mycket med produktionseleverna, vilket kan resultera i både inspelningar och konserter.

Musikproduktion

Fokus i utbildningen är att arbeta med musikproduktion. Under utbildningen får du mycket utrymme för att utveckla din musikaliska kreativitet och du får spela i ensembler inom en rad olika musikstilar. Varje år genomförs en hel del mindre projekt men också minst en större produktion. I dessa deltar framförallt de som läser grenen singer/songwriter. När skolan har konserter har du möjlighet att vara live-tekniker och du kan också starta dina egna projekt.

Instrument / Sång

I denna utbildning ligger fokus på ditt huvudinstrument och att sjunga eller spela i ensembler. Du får jobba med en mängd olika musikstilar, till exempel ”Latin”, “RnB” eller “Blues”. Varje vecka får du enskild undervisning och kan under din gymnasietid utveckla ditt musicerande samt hitta ditt eget musikaliska uttryck. Under din tid på Rytmus Stockholm får du uppträda inför publik många gånger och det övar dig till att känna att det är naturligt att stå på scenen. Du får också vara med i olika ensembler, vilket fördjupar dina musikteoretiska kunskaper och ger dig en bredd.

Vokalmusiker / Vocal group

Denna gren är nystartad och är sökbar till ht-2016. Inriktningen passar dig som vill få en allsidig sång- och musikutbildning och utvecklas till en mångsidig vokalmusiker. Fokus i utbildningen ligger på körsång och individuell sångutveckling. Du får en bred musikalisk utbildning under alla tre åren genom körsång och vokalensemble, enskild undervisning i sång varje vecka under alla tre åren, samt grundläggande pianoundervisning under de två första åren.

Genom körsång och vokalensemble får du bland annat utveckla din lyhördhet för att musicera tillsammans med andra sångare och musiker och du får sjunga både noterad och gehörsbaserad musik. I den individuella sångundervisningen lär du dig bland annat grundläggande och fördjupad sångteknik, sång efter noter och på gehör, interpretation, instuderingsmetoder, röstfysiologi, att möta publik, scennärvaro och musikalisk kommunikation.

Du kommer få flera tillfällen att uppträda inför publik, bland annat genom körkonserter och annan medverkan vid större projekt utanför skolan, ibland med andra välkända etablerade musiker och solister. Precis som inom de andra musikinriktningarna så finns det möjlighet för dig att välja ett biinstrument (till exempel gitarr, bas eller trummor) inom dina individuella val till åk 2 eller 3. 

Ansökan till utbildningen på Rytmus Stockholm

Du ansöker till programmet via antagningsenheten i din hemkommun och efter det får du en kallelse till ett färdighetsprov med brev via posten. Färdighetsprovet kommer att ske under V.11 och/eller V.12.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Rytmus Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Marianna pluggar på Rytmus Malmö

Marianna pluggar på Rytmus

Läs mer Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Stockholm

Rytmus-Stockholm

Rytmus Stockholm – gymnasieskolan för dig som vill utbilda dig inom musik

På Rytmus Stockholm kan du som elev läsa Estetiska programmet med inriktning Musik eller Estetik och media. Skolan, som ligger i Kunskapsgallerian i Nacka, erbjuder dig en kvalitativ musikutbildning under din gymnasietid. På Rytmus Stockholm kan du samarbeta med andra...


Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner.

Studerande
(3)
Jag studerar för nuvarande på Rytmus och utbildningen hade inte kunnat vara bättre. Den är verkligen på topp man får utvecklas sä mycket. Skulle definitivt säga att detta är en av dom bästa utbildningarna i landet. DÄREMOT attityden mellan eleverna. Jag upplever att man måste vara på ett speciellt sätt för att passa in ärligt talat, inte vad ...
Visa hela
Fredrik Eriksson
(5)
Att gå på Rytmus är det bästa valet jag har gjort! Rytmus är mer än en gymnasieutbildning - det är som en väldigt stor EXTREMT TALANGFULL familj. Jag har utvärderat all musikutbildning i Norden och Rytmus är nu de som står sig bäst. Ingen annan skola levererar så enormt mycket stora artister och låtskrivare ut i musikbranchen! De som kommer in o...
Visa hela
Eric Cesse
(5)
Rytmus Stockholm är utan tvekan den bästa utbildningen för blivande musiker, artister, låtskrivare och producenter. Utbildning och lokaler av hög klass. Samt ett CV med framgångsrika artister och låtskrivare för att backa upp deras numera välkända namn!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Rytmus Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 7 recensioner.
Reportage
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer