Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Rytmus Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 234 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 262,7
    (Lägsta: 140) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2020-01-29
2020-02-01
2020-05-04

Om utbildningen

Estetiska programmet, inriktning Estetik och Media på Rytmus Stockholm

Eftersom Rytmus har märkt att det finns många elever som har ett intresse av musik och även film, bild och digitala konstarter erbjuder skolan utbildningen Medieproduktion. Du läser den på Estetiska programmet med inriktning Estetik och media.

Inriktning Estetik och media

På inriktningen Estetik och media får du lära dig om konsten att kommunicera med digitala verktyg och du får en bred utbildning inom media. Under utbildningens gång får du uppleva digitala uttryck ur olika perspektiv samt tolka och reflektera över dessa. Det är en utbildning där bild, ljud och berättande är i fokus och du får även använda och skapa digitala produkter.

Rytmus Stockholm erbjuder en gren på inriktningen:

Medieproduktion

Välj Medieproduktion om du vill jobba med något kreativt inom kommunikation och medieteknik. Här får du arbeta med text, bild och ljud på en rad olika sätt och får kunskap om hur du använder digitala film- och systemkameror samt gör efterbearbetning. Under utbildningen får du göra såväl egna konstnärliga projekt som uppgifter inom grafisk design, radioreportage, promotionfoto och musikvideo. Viktiga studiemål för dig är kommunikation, entreprenörskap, konstnärlig lekfullhet och teknisk kompetens.

Ansökan till utbildningen på Rytmus Stockholm

Du ansöker som vanligt till programmet och får sedan en kallelse till ett färdighetsprov med posten. Färdighetsprovet sker sedan under V.11 och eller V.12.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Rytmus Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Marianna pluggar på Rytmus Malmö

Marianna pluggar på Rytmus

Läs mer Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Stockholm

Rytmus-Stockholm

Rytmus Stockholm – gymnasieskolan för dig som vill utbilda dig inom musik

På Rytmus Stockholm kan du som elev läsa Estetiska programmet med inriktning Musik eller Estetik och media. Skolan, som ligger i Kunskapsgallerian i Nacka, erbjuder dig en kvalitativ musikutbildning under din gymnasietid. På Rytmus Stockholm kan du samarbeta med andra...


Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Sköldpaddan
(5)
Bytte till skolan hösten 2018 och har blivit mycket väl bemött i både min klass och andra elever på skolan. Lärarna är mycket ambitösa i dess ämnen, därmed även skolledningen är mycket bra tillskillnad från andra skolor. Jag tycker VERKLIGEN att du ska välja Rytmus eftersom det finns en sådan stor gemenskap på skolan: en tillhörighet att höra ih...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer