Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Rytmus Borlänge
Programinformation
Borlänge
Antal elever: 47 (år 1)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-29
2020-05-04

Om utbildningen

Utbildas inom musik på Rytmus i BorlängeInriktning Musik på Estetiska programmet vid Rytmus Borlänge

På det Estetiska programmet med inriktning Musik på Rytmus Borlänge får du som elev möjlighet att utveckla din förmåga att uppleva och tolka musik från olika synvinklar samt ditt musikutövande och konstnärliga skapande. Att göra musik är så mycket mer än att spela live, det handlar också om att spela in, producera och sprida musiken.

Det finns tre olika grenar inom inriktningen Musik, Estetiska programmet på Rytmus i Borlänge:

Instrument/Sång

Här kommer fokus att ligga på ditt huvudinstrument samt att spela eller sjunga i ensembler. Du får arbeta med många olika musikstilar, till exempel “RnB”, ”Latin” eller “Blues”. Varje vecka får du enskild undervisning och under de tre åren utvecklar du ditt musicerande, så att du hittar ett eget uttryck. Möjligheten att vara med i olika ensembler ger dig bredd samt fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Det ska kännas naturligt att stå på scen och du får många tillfällen att uppträda inför publik.

Musikproduktion

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron. Det är vad du får lära dig på profilen Musikproduktion. Här ligger fokus inte helt oväntat vid att jobba med musikproduktion. Du spelar själv i ensembler inom många musikstilar och du får stort utrymme för din egen musikaliska kreativitet. Varje år genomförs minst en större produktion och många mindre projekt, framför allt med våra singer/songwriters. I samband med skolans alla konserter kan du vara live-tekniker och du har stora möjligheter att starta egna projekt.

Singer/Songwriter

Här står skrivande och framförande av din egen musik i centrum! Som singer/songwriter är huvudinriktningen sång med gitarr och/eller piano som komp-instrument. Du får öva dig att skriva för många olika sammanhang. Du samarbetar ofta med produktionseleverna på skolan, vilket resulterar i både konserter och inspelningar.

Film

Hanna pluggar Instrument och sång på Estetiska programmet på Rytmus i Borlänge! Hör henne berätta om hur det är att studera på gymnasiet på Rytmus i Borlänge!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Rytmus Borlänge söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

Marianna pluggar på Rytmus Malmö

Marianna pluggar på Rytmus

Läs mer Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Borlänge

rytmus-borlänge-musikgymnasium

Rytmus gymnasium i Borlänge!

Med sitt unika sinne för kreativitet, goda samarbeten och målsättning om att bli Sveriges bästa estetiska gymnasium - sticker Rytmus ut i det oändliga bruset av gymnasieskolor. Rytmus nisch är det estetiska och erbjuder därför det Estetiska programmet. I lärarlaget...


Läs mer om Rytmus Borlänge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Borlänge

Wallingatan 20
78434 Borlänge

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer