Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Rymdgymnasiet
Programinformation
Utbildare: Rymdgymnasiet
Ort: Gällivare
Antal elever: 11 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 315
Lägsta: 305

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Rymdteknikprogrammet på Rymdgymnasiet i KirunaRymdteknikprogrammet på Rymdgymnasiet

Rymdteknikprogrammet  på Rymdgymnasiet är ett unikt gymnasieprogram i Sverige och grundar sig i Teknikprogrammet. Teknikprogrammet har kommit till för att utveckla och stimulera intresset för teknik och teknikutveckling. Utbildningen är både studie- och yrkesförberedande och passar därför både dig som vill läsa vidare och dig som vill ut i yrkeslivet. På Rymdgymnasiet i Kiruna är Teknikprogrammet inriktat mot Rymdteknik och ger dig kunskaper för att kunna läsa vidare inom exempelvis astronomi, robotics och mikrodatorteknik.

Utbildning utformad tillsammans med rymdorganisationer

Profilkurserna (Elektronik och mikrodatorteknik, Datorteknik, Robotteknik) på Rymdgymnasiet har tagits fram med hjälp av Esrange, ESA och IRF. Utifrån deras behov av kunskap och arbetskraft formar man idag "breda naturvetare" och "specialiserade tekniker" på rymdgymnasiet.

I slutet av utbildningen på Rymdgymnasiet gör man ett projektarbete – ett slags examensarbete där skriftlig dokumentation utgör en viktig del.

Lär dig om jorden, solen och satellitteknik

Som elev på Rymdgymnasiets Rymdteknikutbildning ska du få grundläggande kunskaper i rymdfysik, rymdmiljö och rymdverksamhet. Målet är att ditt intresse för ämnesområdet ska stärkas och stimuleras.

Här får du lära dig om planeten jorden, solsystemet, dess objekt och uppbyggnad. Man studerar också antenner, ballonger, raketer och satelliter i rymdsammanhang. Du lär dig också om satellitteknik, fjärranalys och får en inblick i rymdindustrin och Kirunas rymdverksamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet på Rymdgymnasiet är en högskoleförberedande gymnasieutbildning.

Ansökan

Rymdgymnasiet sköter sin egen gymnasieantagning. Ansökningsblanketten hittar du på skolans hemsida och skickas till följande adress:

Rymdgymnasiet
Campingvägen 3
981 35 KIRUNA

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Rymdgymnasiet

Rymgymnasiet i Kiruna

Rymdgymnasiet Kiruna - Med rymden i fokus

Rymdgymnasiet är Sveriges nordligaste och högst belägna gymnasieskola. Här kan du välja mellan två rymdprogram som bygger på Naturvetenskapsprogrammet (NANAT) samt Teknikprogrammet (TETEK). Programmen rymmer naturvetenskapliga och tekniska specialiseringar med kurser inom ämnen som Astrobiologi, Robotteknik,  Datorteknik, Astronautkunskap och Astronomi. ...


Läs mer om Rymdgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Rymdgymnasiet

Rymdgymnasiet

Vallmovägen 86
982 35 Gällivare

 Visa telefonnummer
www.rymdgymnasiet.com

Skolrecensioner

Teknikaren   |   2017-06-28
Skolan är liten och maten är godare än vanlig skolmat. Lärarna är trevliga, teknik läraren Tage är väldigt duktig. Stämningen är väldigt skön och det blir en väldigt bra gemenskap för att dem flesta har flyttat hemifrån och då spenderar mycket tid tillsammans utanför skolan och alla hjälps till. Skolan är fortfarande bara en vanlig skolan men då...
Visa hela
          (4)