Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 212,8) * statistik från 2017

Videoreportage

Gymnasiearbete VVS på Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm!

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

refis-vvs-och-fastighetsprogrammet

Utbilda dig till rörmontör på REFIS i Stockholm!

På REFIS - Rörentreprenörernas friskola i Stockholm kan du läsa VVS- och fastighetsprogrammet. Här får du en gymnasieutbildning som ger dig kunskap om installation, service och underhåll av energitekniska system och anläggningar i fastigheter.

Inriktning VVS

VVS- och fastighetsprogrammet ges med inriktning VVS på REFIS. På inriktningen lär du dig att installera samt utföra service och underhåll på värme- och sanitetssystem. Du får också kunskaper om energi- och miljöfrågor, säkerhet, installationsregler och bygglagstiftning. 

Möjligheter efter att ha läst VVS- och fastighetsprogrammet

Efter utbildningen är passande yrken:

  • Industrirörsmontör
  • Isoleringsmontör
  • VVS-montör

Förutom att jobba finns det också möjlighet att studera på yrkeshögskolan eller på universitet och högskola.  För det sistnämnda behöver du ha grundläggande högskolebehörighet, vilket du får på VVS- och fastighetsprogrammet genom att läsa Svenska/Svenska som andraspråk 2 & 3 samt Engelska 6. Du kan läsa dessa kurser som individuellt val eller som utökat program.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbetsmarknad efter VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Goda framtidsutsikter för VVS-montörer

Arbetsmarknaden för VVS-montörer är utomordentligt god  och kommer så att förbli inom överskådlig tid. Ofrivillig arbetslöshet är alltså osannolik för VVS-montörer med yrkesbevis på de flesta håll i landet.

Arbetsmarknaden för VVS-montörer påverkas av hur mycket bostäder och andra fastigheter som byggs eller byggs om. Detta påverkas i sin tur av den ekonomiska utvecklingen i samhället och av politiska beslut.

Stort behov av arbetskraft inom VVS

Byggandet av bostäder och andra fastigheter varierar, särskilt inom storstadsområden och på universitetsorter. Även reparationer och ombyggnader varierar. Upprustning av stora delar av miljonprogrammet väntar under kommande årtionde. Det ger mycket arbete.

För närvarande går alltför få elever på utbildning till VVS-montör för att de ska kunna täcka det väntade behovet av montörer.

Effektivare utnyttjande av energiresurserna och ökat användande av naturgas och biobränslen kan ge branschen nya arbetsuppgifter.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

APL ingår i de yrkesförberedande gymnasieprogrammen och innebär att du som elev är ute och gör praktik på ett företag under en viss del av din gymnasieutbildning. Under APL gäller normalt arbetsplatsens villkor och arbetstider.

REFIS samarbetar med ett stort antal företag och kan därför påverka och säkerställa kvaliteten på det arbetsplatsförlagda lärandet för dig som elev. Målet är att ha 44 stående APL-platser där eleverna trivs och får en bra utbildning.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Utbildningen ger dig en yrkesexamen. Det finns möjligheter för den som vill att läsa kurser för att bli högskolebehörig.

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm

REFIS - Rörentreprenörernas friskola i Stockholm

REFIS - Refis är Sveriges enda branschägda VVS-skola och är icke-vinstdrivande

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm är en skola för dig som vill bli VVS-montör! Hittills har ca 300 blivande VVS-montörer examinerats från REFIS. Skolan erbjuder VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS. REFIS tar in 48 elever varje år och har i dag 136...


Läs mer om Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.refis.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 15 recensioner.

Tobias18T
(5)
En mycket bra skola med fantastiska lärare. En kul utbildning där man alltid lär sig något nytt.
Hampus Karlsten
(5)
Under snart mina tre år på REFIS så har jag haft en väldigt bra utbildning och lärare som verkligen vill hjälpa till och utveckla sina eleverna till sitt kommande yrke som vvs-montörer. Det är bra med praktik och i verkstaden är det övningar som liknar jobbet vi gör ute vilket ger oss bra förutsättningar ute på praktiken. Det är även väldigt ser...
Visa hela
Erik s 17T
(5)
Refis är en väldigt bra skola det är en bra gemenskap och alla lärare är bra och kan mycket om det dem undervisar.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till REFIS
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 15 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: