Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS och fastighetsprogrammet, VVS

Rönnowska skolan
Programinformation
Utbildningsort: Helsingborg

VVS och fastighetsprogrammet, VVS

Läs VVS på Rönnowska skolan i Helsingborg

VVS- och fastighetsprogrammet

Skaffa dig en bra och efterfrågad utbildning på vårt program som leder till ett fritt och självständigt arbete inom: VVS-, ventilations- eller fastighetsbranschen. Helt beroende på ditt intresse och den inriktning du väljer.

Inriktning VVS på programmet

Inriktningen för dig som är praktiskt och tekniskt intresserad och som vill jobba med modern teknik, traditionellt hantverk och som vill ha omväxlande arbetsuppgifter. Som VVS-montör ansvarar man för betydande teknikinstallationer i all nybyggnation.

Du får kunskaper i bland annat svetsning och rörmontage, kyl- och värmepumpsteknik, el, vatten och avlopp samt styr- och reglerteknik. Efter gymnasieutbildningen har du på företag en tvåårig avlönad lärlingsperiod, som avslutas med en yrkesexamen.

Arbetslivet

Under en viss tid av din utbildning är du ute på företag inom branschen (APL – Arbetsplatsförlagt lärande). Där följer du med din handledare ut till kunder eller arbetar internt på företaget och får möjlighet att visa din talang.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till ett yrkesprogram måste du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till VVS och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Rönnowska skolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Gymnasieexamen

Inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet ger dig en yrkesexamen och du får behörighet till yrkeshögskola och har möjlighet att bli högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS och fastighetsprogrammet, VVS.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Rönnowska skolan

Rönnowska skolan

Rönnowska skolan gör dig eftertraktad

Rönnowska skolan ser till att alla elever har goda förutsättningar för att kunna gå raka vägen från skolan ut i arbetslivet. I huvudsak erbjuder skolan ett stort utbud av yrkesutbildningar som efterfrågas av arbetsmarknaden. Minst 80 olika yrkesutgångar Störst variation...


Läs mer om Rönnowska skolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Rönnowska skolan

Rönnowska skolan

Bredgatan 22
Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.helsingborg.se