Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Rodengymnasiet
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-02
Två tjejer som arbetar med något i skolan

Om utbildningen

Estetik & media på Estetiska programmet på Rodengymnasiet

Vill du arbeta skapande med digitala medier? På estet-media får du utveckla förmågan att kommunicera med digitala verktyg. Ljud, bilder och berättande står i centrum för utbildningen.

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är för dig som är nyfiken och vill utveckla din kreativitet. Vi tror att du vill skapa själv, uppleva och tolka.

Estet-media är en medieutbildning med inriktning mot journalistik, reklam och information. Du arbetar praktiskt med att göra film, radioprogram, fotografi, webbsidor och trycksaker. Du lär dig förmedla genomtänkta budskap på ett kreativt sätt. Du studerar bildbehandling och layout. Vi arbetar med programvaror som Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere, Wordpress och Weebly.

Vi reflekterar kring de mediala budskapen som finns överallt omkring oss. Tillsammans tittar vi på egna och andras arbeten och diskuterar kvalitet och tolkningar. Vi berör områden där estetik har en viktig roll, som kulturvetenskap, historia, teknikutveckling och kommunikation. Eftersom utbildningen är högskoleförberedande får du prova på både ett konstnärligt och ett vetenskapligt förhållningssätt.

Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Här kan du se ett elevarbete producerat vintern 2019. KimLaine, Max Ejdersand, Teodor Matsson, Edvin Mattsson, Leon Dolama och Elin Pettersson har gjort en rap med utgångspunkt i Erik Gandinis dokumentärfilm "Videocracy".

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...


Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.norrtalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från Rodengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rodengymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information