Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Rodengymnasiet
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 70 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 199,4) * statistik från 2022
Två tjejer som arbetar med något i skolan

Om utbildningen

Mark & anläggning som lärling på Bygg- och anläggningsprogrammet på Rodengymnasiet

Vill du vara med och bygga Sverige in i framtiden? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet på Rodengymnasiet.

Du får en gedigen utbildning som ger dig möjlighet att kliva direkt ut på arbetsmarknaden. Vill du uppnå behörighet för att studera vidare på högskola eller universitet, så går det också bra hos oss.

Inriktning Mark- och anläggning

Inriktningen mark- och anläggning (gymnasial lärlingsutbildning) ger dig kunskaper i markarbeten för vägar, hus, ledningar och grönområden. Du får också lära dig om platt- och stenbeläggningar.

Inom varje inriktning erbjuds du olika programfördjupningar beroende på vald yrkesutgång. Exempel på yrken; betongarbetare, mark- och anläggningsarbetare, golvläggare, murare, plattsättare, träarbetare.

Lärande i Arbete (LIA)

Våra inriktningar har cirka 30 veckors Apl (arbetsplatsförlagt lärande). Den praktiska utbildningen och vårt nära samarbete med företagarna och byggföretagen är grundstenen i vår utbildning och den viktigaste framgångsfaktorn för att du som elev ska få en bred utbildning och en bra ingång på arbetsmarknaden.

Gå som lärling

När du avslutat din gymnasieutbildning, söker du en anställning som lärling (färdigutbildning i ett företag). Anställningen söker du själv och du får lärlingslön enligt avtal. Det tar mellan 1-3 år, beroende på yrke, tills du anses färdigutbildad och får ett yrkesbevis.

Vill du fortsätta studera för att till exempel bli arbetsledare, platschef, eller olika typer av byggingenjörsutbildningar kan du läsa vidare på yrkeshögskola, universitet eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...


Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.norrtalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Rodengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rodengymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information