Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Rodengymnasiet, i Norrtälje
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 209,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 209,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två tjejer som arbetar med något i skolan

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete på Rodengymnasiet 

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen har du de kunskaper som krävs för att arbeta med barn och ungdomar på fritidshem och förskolor.

Vad får du lära dig?

Du får studera barn och ungdomars hälsa, levnadsvanor och olika former av hälsofrämjande arbete. Utbildningen lär dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling. Samverkan, samarbete och kommunikation är viktiga ledord på programmet. För att arbeta med barn och ungdomar krävs att du är lyhörd, att du är kreativ och har gott omdöme. Du får särskilt utveckla din förmåga att skapa delaktighet och lärande.

Inriktning pedagogiskt arbete

Inriktningen pedagogiskt arbete ger dig kunskaper om barn och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Utbildningen förbereder dig för att arbeta till exempel som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan. Med andra ord får du en utbildning inom yrken som har stor efterfrågan på arbetskraft. Du kan också läsa högskoleförberedande kurser inom programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrtälje

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rodengymnasiet
Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...

Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Sponsrad