Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Rodengymnasiet
Programinformation
Norrtälje
Barn- och fritidsprogrammet
Två tjejer som arbetar med något i skolan

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete på Rodengymnasiet 

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen har du de kunskaper som krävs för att arbeta med barn och ungdomar på fritidshem och förskolor.

Du får studera barn och ungdomars hälsa, levnadsvanor och olika former av hälsofrämjande arbete. Utbildningen lär dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling.Samverkan, samarbete och kommunikation är viktiga ledord på programmet. För att arbeta med barn och ungdomar krävs att du är lyhörd, att du är kreativ och har gott omdöme. Du får särskilt utveckla din förmåga att skapa delaktighet och lärande.

Inriktningen pedagogiskt arbete ger dig kunskaper om barn och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Utbildningen förbereder dig för att arbeta till exempel som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan. Med andra ord får du en utbildning inom yrken som har stor efterfrågan på arbetskraft. Du kan också läsa högskoleförberedande kurser inom programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...


Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.norrtalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Rodengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rodengymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: