Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet vänder sig till dig som inte har behörighet till ett nationellt program på gymnasiet. Det finns fyra olika introduktionsprogram: programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Introduktionsprogrammets innehåll bestäms i en individuell studieplan. Ingen av introduktionsprogrammen leder till en examen utan tanken det ska leda vidare till ett studier på ett nationellt gymnasieprogram eller till arbete.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är för dig som vill ha en utbildning för att kunna få ett arbete eller för att kunna läsa vidare i gymnasieskolan eller annan utbildning. Du saknar något av de godkända betyg som krävs för att komma in på ett nationellt program. 

Utbildningen kan till exempel innehålla grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i, kurser från nationella program och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du söka arbete eller läsa vidare i gymnasieskolan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm
Polhemsgatan 35
112 30 Stockholm

Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm

Gymnasieskolan för dig med fysiska funktionsnedsättningar. RGRH Stockholm är ett av fyra riksgymnasier som finns i Sverige och vi har riksintag. RGRH finns på Kungsholmen och är en del av S:t Eriks gymnasium. Undervisningen anpassas efter dina behov och du har...

Läs mer om Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm och visa alla program.

Sponsrad