Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Estetiska programmet passar dig som vill utveckla din kreativa och konstnärliga förmåga inom dans, teater, bild eller musik. Under programmets gång får du lära dig att tolka, uppleva och skapa konst och kultur i grupp och individuellt.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till grafisk formgivare, dansare, skådespelare och webbdesigner.

Inriktning Estetik & media

Är du intresserad av digitala medier och vill lära dig mer om hur du kan skapa med ljud och bild? Då ska du välja denna inriktning. Här läser du kurser som digitalt skapande och medieproduktion. Inriktningen är både teoretisk och praktisk och du lär dig kommunicera med digitala verktyg och får utveckla din kreativa förmåga. 

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm
Polhemsgatan 35
112 30 Stockholm

Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm

Gymnasieskolan för dig med fysiska funktionsnedsättningar. RGRH Stockholm är ett av fyra riksgymnasier som finns i Sverige och vi har riksintag. RGRH finns på Kungsholmen och är en del av S:t Eriks gymnasium. Undervisningen anpassas efter dina behov och du har...

Läs mer om Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm och visa alla program.

Sponsrad