Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Florist

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom floristyrket, frisörbranschen, snickeribranschen, textilbranschen eller branschen inom det valda hantverket.

Hantverksprogrammet har fem inriktningar: Finsnickeri, Florist, Frisör, Textil design och Övriga hantverk.

Florist

Inriktningen florist ska ge kunskaper om och färdigheter i att kombinera olika material för att skapa blomsterarbeten av teknisk och estetisk kvalitet, samt ge kunskaper om krukväxter, snittblommor och övrigt förekommande material inom branschen. Inriktningen kan leda till arbete inom floristyrket.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg
Grepgatan 9
42465 Angered

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen). Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller...

Läs mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg och visa alla program.

Sponsrad