Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel mekaniker, yrkesförare, lager- eller terminalarbetare.

Fordons- och transportprogrammet har fem inriktningar.

Inriktning karosseri och lackering

Inriktningen karosseri och lackering på fordons- och transportprogrammet ska ge kunskaper i lackering av fordon samt diagnostik och reparation av karosserier. Inriktningen kan leda till arbete som bilskadereparatör eller billackerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg
Grepgatan 9
42465 Angered

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen). Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller...

Läs mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg och visa alla program.

Sponsrad