El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet inriktning Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem, eller för att arbeta som elektriker inom eldistribution eller installation.

El- och energiprogrammet har fyra inriktningar: Automation, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik och Energiteknik. 

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg
Grepgatan 9
42465 Angered

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen). Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller...

Läs mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg och visa alla program.

Sponsrad