Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Inriktning Naturvetenskap

Väljer du denna inriktning får du fördjupa dig i ämnena matematik, biologi, fysik och kemi. Här får du bland annat lära dig mer om människan, universum, kemiska processer och hur du kan arbeta matematiskt. Undervisningen är varierande och består av både teoretiska och praktiska moment. Under programmet utvecklar du en förmåga att genomföra experiment, tänka logiskt, analysera, tolka och redovisa resultat. Denna inriktning är den bredaste på naturvetenskapsprogrammet och passar bra för dig som vill plugga vidare i framtiden men även för dig som vill hålla många dörrar öppna. 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad