Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet vänder sig till dig som inte har behörighet till ett nationellt program på gymnasiet. Det finns fyra olika introduktionsprogram: programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Introduktionsprogrammets innehåll bestäms i en individuell studieplan. Ingen av introduktionsprogrammen leder till en examen utan tanken det ska leda vidare till ett studier på ett nationellt gymnasieprogram eller till arbete.

Språkintroduktion

För dig som är nyanländ till Sverige och saknar de godkända betyg som krävs för att gå ett nationellt program och behöver ha en utbildning i det svenska språket.

Utbildningen innehåller undervisning i svenska och andra ämnen från grundskolan, kurser från nationella program och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du läsa vidare i gymnasieskolan eller i annan utbildning.

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad