El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Är du intresserad av att jobba med data- och kommunikationssystem? Då passar den här inriktningen dig! Under utbildningens gång får du lära dig att installera, driva, underhålla och reparera för datorer och kommunikation. Efter att du gått inriktningen kan du jobba som nätverkstekniker, servicetekniker eller supporttekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad