Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Inriktning Ekonomi

Denna inriktning passar dig som vill lära dig mer om företagsekonomiska områden som redovisning, ledarskap och organisation, bokföring, marknadsföring och kalkylering. Här läser du kurser som entreprenörskap och företagande, matematik 3 och företagsekonomi. Du får de kunskaper du behöver för att starta och driva företag. Inriktningen ekonomi ger dig även möjlighet att efter studenten bli Diplomerad Gymnasieekonom. 

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad