Realgymnasiet Västerås

Välkommen till Realgymnasiet i Västerås!

I centrala Västerås ligger Realgymnasiet Västerås, en liten skola där du får möjligheten att fokusera på just din utbildning. Realgymnasiet satsar högt med sin utbildning för att just du ska få så bra studietid som möjligt. På skolan kombineras teoretiskt lärande med praktiskt utövande, vilket ger dig väldigt goda kunskaper inom det område som du väljer att studera inom.

Utbildningar som gör dig förberedd inför framtiden

Målet med Realgymnasiets utbildningar är du ska vara förberedd både för jobb direkt efter examen eller studier vid yrkeshögskola, högskola eller universitet. Alla utbildningar baseras på en fast grund i verkligheten, genom nära samarbeten med det lokala branscherna och näringslivet så får du en utbildning som både är aktuell och relevant. Skolan har nära samarbete med bland annat Kungsbyn, Skästa Ridcenter, Vallby och Rocklunda Häst, Rocklunda Ridskola och Jeanna Högberg Dressage.

Läs utbildningarna som Lärling!

Om du vill lära dig extra mycket om din utbildning och få större praktisk kunskap och utövande kan du välja att studera utbildningen som lärling. Det innebär att du under det andra och tredje året är ute på arbetsplatser under studietiden. Tillsammans med en handledare så får du den kunskap som behövs för att få en djupare förståelse för yrket. Du får fortfarande samma grundläggande yrkesutbildning som de som inte väljer att studera som lärling.

Högskolebehörighet

Realgymnasiet erbjuder dig som elev möjligheten att läsa till de kurser som behövs för att studera vidare på högskola eller universitet. Genom olika färdiga kurspaket så kan du enkelt välja till den utbildning som behövs för att få högskolebehörighet. Du kan alltså ta examen och få både en Yrkesexamen och en Högskoleförberedande examen.

Ladda ner skolans katalog här!

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Västerås, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Västerås

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Västerås.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

www.realgymnasiet.se

Snittbetyg: 4,6

Sara
Utbildningen har varit jättebra, lärarna på skolan är duktiga på sitt jobb och är trevliga mot alla på skolan, eleverna på skolan är schyssta och hjälper varann, det är jätteroligt här!
Ashe
Real gymnasiet har varit en räddning för mig. Skolan har mycket att ge för den som inte har mycket motivation, är en trygg plats för sådana som behöver en, och arbetar konstant på förbättringar utifrån elevers behov! Skolan har dessutom fantastiska lärare som vet vad de ska lära ut och är glada att hjälpa, stötta och lära!
Maja
Är nöjd med valet av utbildning. Vi har bra lärare, många samarbetspartners som vi besöker för att få kolla på eller prova på att arbeta hos. Våran nuvarande rektor är toppen!

För att få mer information från Realgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Realgymnasiet Västerås
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner