Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr

Realgymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Event
2019-11-07
2019-11-18
2019-11-18
2019-11-19
2019-11-19
2020-01-13

Utbildningsinfo

Prova-på-dag: Natur & äventyr, 21 maj kl. 13-16

Samling: Trollhättans resecentrum

Kom och få ett smakprov av överlevnadstekniker, tillsammans med en guide och överlevnadsexpert på Älgens Berg i Trollhättan ska vi testa på tekniker som var vardagliga för länge sedan och en självklarhet för ens överlevnad men som idag endast ett fåtal människor klarar av att göra.

Ta med oömma kläder och ordentliga skor. Tänk på att anpassa kläder efter väder eftersom vi kommer vara utomhus. Vi samlas vid resecentrum och åker tillsammans ut till Älgens Berg. Vi bjuder på lättare förtäring så meddela ev. specialkost i anmälan.

Anmälan sker via SMS till 070 967 38 03 senast 15/5.

Lär dig leda genom äventyr och naturupplevelser

Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i olika äventyrssporter och guidar i grupper, i skiftande miljöer och varierande förutsättningar.

På Naturbruksprogrammet med profilen Natur och äventyr tränar du ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får kännedom om branschen ur ett företagsperspektiv. Du får även möjlighet att certifiera dig inom olika äventyrssporter och delta i STS reseledarutbildning i Alperna.

Årskurs 1

Ditt första år på Natur och äventyr handlar om att du ska få förståelse för hur du som enskild individ och i grupp fungerar i olika sammanhang och hur kommunikationen fungerar och påverkar upplevelsen. Stort fokus läggs därför på några av ledarskapets grunder, nämligen kommunikation och kunskapen om hur grupper och individer fungerar tillsammans.

Mycket av din skoltid spenderas utomhus i olika miljöer med olika typer av aktiviteter. Under en vecka på hösten får du en riktig inblick i utbildningen genom att du får testa flera olika äventyrssporter.

Efter det första året har du grundkunskaper i ledarskap och gruppdynamik samt inblick i olika äventyrssporter.

Årskurs 2

Under ditt andra år utvecklar du ditt ledarskap och använder dina kunskaper inom natur och äventyr genom att leda olika aktiviteter. Du utforskar turismnäringen på djupet och samarbetar med skolor, företag och organisationer.

Naturen är fortsättningsvis ett viktigt inslag i din utbildning och du utvecklar dina kunskaper inom naturguidning och äventyrssporter utifrån din inriktning.

I tvåan får du möjlighet att fördjupa dig vidare inom någon inriktning under kommande två år. Den inriktningen fördjupas exempelvis genom specialveckor, undervisning på skolan, APL samt genom egen träning.

Årskurs 3

Under ditt tredje och sista år på utbildningen ligger fokus på att du ska utvecklas inom ledarskap, din inriktning och som entreprenör. Du och dina klasskompisar ges därför förutsättningar att genomföra egna events och turer för skolor, organisationer och företag.

Efter det här året har du goda erfarenheter av vad det innebär att driva eget företag inom äventyrsturismen. Du har också utvecklats inom din inriktning och tagit steg in i arbetslivet genom branschnormerade kurser och certifieringar. En av möjligheterna är att delta på en reseledarutbildning i de Österrikiska Alperna med STS Alpresor. Detta förbereder dig väl för ett yrke som reseledare.

Efter gymnasiet

Du kan jobba som till exempel:

  • Skidlärare
  • Naturguide
  • Aktivitetsledare
  • Instruktör höghöjdsbana
  • Paddelguide

Efter vidare studier

Du kan jobba som till exempel:

  • Viltmästare
  • Idrottslärare
  • Polis

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Trollhättan

Realgymnasiet Trollhättan

I Trollhättan kan du läsa Realgymnasiets etablerade och starka utbildningar Häst, Hund, Djurvård och Natur & äventyr. Skolan finns på 15 orter i hela Sverige och alla utbildningarna är förankrade i arbetslivet och med goda kontakter med företag lokalt, regionalt...


Läs mer om Realgymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.