Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Realgymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Event
2019-11-07
2019-11-18
2019-11-18
2019-11-19
2019-11-19
2020-01-13

Utbildningsinfo

Prova-på-dag: Hund, 21 maj kl. 13-16

Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård

Full fokus på hjärnan och aktivering av hund – Louise Örn från Aktiv Hund kommer och föreläser om hjärngympa och du kommer få prova på olika aktiveringsleksaker med hundar på plats. En stor del i arbetet med just hundar handlar om aktivering och stimulering och olika hundraser behöver olika sorters hantering. Lär dig mer om Hundutbildningen med proffs från branschen! Vi bjuder på lättare förtäring.

Anmälan sker via SMS till 070 967 38 03 senast 15/5.

Profilen Hund på Realgymnasiet i Trollhättan

Träna ledarskap med människans bästa vän

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. På Realgymnasiet i Trollhättan får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund.

På Naturbruksprogrammet med profilen Hund får kunskaper om hundraser, skötsel, mentalitet och sjukdomar. Under dina år på Realgymnasiet i Trollhättan får du träna ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

Årskurs 1

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hundar i synnerhet fungerar.  Att studera beteenden hos olika djurslag och att du lär dig läsa av djur blir en viktig grund för dig att ha med under resten av utbildningen.

Du får grunderna i hundkunskap med fokus på att du får en bred introduktion till arbete med hund, hundskötsel, hundhållning och hundträning.

Årskurs 2

Under ditt andra år fördjupar du dig främst inom hundyrket. Praktiskt och teoretiskt arbetar du med hundskötsel och -hållning.

Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela utbildningen och under tvåan börjar du utforska hundnäringen, till exempel under din praktik.

Årskurs 3

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hundträning och på att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare. Det tredje året väljer du vilken specialisering du vill ha inom hundnäringen. Dessutom planerar och genomför du och dina kompisar en hundtävling under det sista året.

Efter dina tre år hos oss på Realgymnasiet är du väl förberedd för en framtid inom hundnäringen, antingen direkt efter yrkesexamen eller efter kompletterande studier på högre nivå.

Efter gymnasiet

Du kan jobba som till exempel:

  • Hundtrimmare
  • Djurvårdare
  • Hundinstruktör
  • Hundtränare

Efter vidare studier

Du kan jobba som till exempel:

  • Hundförare inom polis, tull eller vård
  • Hundfysioterapeut
  • Djursjukskötare

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Trollhättan

Realgymnasiet Trollhättan

I Trollhättan kan du läsa Realgymnasiets etablerade och starka utbildningar Häst, Hund, Djurvård och Natur & äventyr. Skolan finns på 15 orter i hela Sverige och alla utbildningarna är förankrade i arbetslivet och med goda kontakter med företag lokalt, regionalt...


Läs mer om Realgymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.