Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Realgymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Event
2019-11-07
2019-11-18
2019-11-18
2019-11-19
2019-11-19
2020-01-13

Utbildningsinfo

Prova-på-dag: Häst, 21 maj kl. 13-16

Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård

Vi ska tillsammans med C-tränaren och svårklassryttaren Sofia Björserud löshoppa och lära oss mer om hästars hoppteknik, gångarter och exteriör samt unga hästars utbildning. Sofia kommer visa sina egna elithästar i olika åldrar och utbildningsnivåer för att lära sig mer om hästars utbildning och olika förutsättningar vilket ingår i samtliga ridkurser du kommer läsa på Realgymnasiet. Vi bjuder på lättare förtäring. Ta med oömma kläder, hjälm och handskar.

Anmälan sker via SMS till 070 967 38 03 senast 15/5.

Djurvård på Realgymnasiet Trollhättan

Lär dig möta djur och djurägare professionellt

Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Evidensia.

På Naturbruksprogrammet med profilen Djurvård får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare i djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.

Årskurs 1

Ditt första år får du grundläggande förståelse för hur djur fungerar. Du lär dig om exempelvis beteenden, anatomi, naturliga livsmiljöer och djurskydd.

Att kunna läsa av och hantera djur, och arbeta med att förbättra dess miljö, är en viktig bas i ditt kommande yrke oavsett om din framtida arbetsplats är ett djursjukhus, en djurpark eller zoohandel. Därför blandas den teoretiska undervisningen med mycket praktiskt med arbete inom djurhantering och djurskötsel.

Under introveckan fokuserar du extra mycket på introduktion till skötsel av sällskapsdjur

Årskurs 2

Under ditt andra år breddar du din kompetens när det gäller djurhållning och djur i zoohandeln. Du utforskar djurbranschen på djupet och fortsätter att knyta kontakter med branschen genom praktik, specialvecka och olika uppgifter.

Årskurs 3

Under ditt sista år utvecklar du dina kunskaper inom kommunikation och ledarskap och du arbetar med vilda djur och djurparker. Du lär dig bland annat om parkernas arbete med bevarande av hotade arter, olika slags forskning och utbildning.

Du läser även djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och får fördjupad kunskap om hur du sköter och hanterar sjuka och skadade djur.

Efter dina tre år är du väl förberedd för en framtid som djurvårdare, antingen direkt efter examen eller efter högre studier

Efter gymnasiet

Efter examen kan du bland annat jobba inom:

  • Djurpark
  • Zoohandel
  • Djursjukvård
  • Djurforskning

Efter vidare studier

Du kan bland annat jobba som:

  • Veterinär
  • Djursjukskötare
  • Djurskyddsinspektör
  • Zoolog

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Trollhättan

Realgymnasiet Trollhättan

I Trollhättan kan du läsa Realgymnasiets etablerade och starka utbildningar Häst, Hund, Djurvård och Natur & äventyr. Skolan finns på 15 orter i hela Sverige och alla utbildningarna är förankrade i arbetslivet och med goda kontakter med företag lokalt, regionalt...


Läs mer om Realgymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.