Visa gymnasium.se som: Mobil

Realgymnasiet i Trollhättan

Här får du lära dig ihop med branschen!

I Trollhättan kan du läsa Realgymnasiets etablerade och starka utbildningar Häst, Hund, Djurvård och Natur & äventyr. Skolan finns på 15 orter i hela Sverige och alla utbildningarna är förankrade i arbetslivet och med goda kontakter med företag lokalt, regionalt och internationellt. Realgymnasiet är väldigt stolta över att erbjuda utbildningar där elever får utvecklas och lära sig i en verklig miljö.

Du behövs!

Det är Realgymnasiet som utbildar framtidens arbetskraft och det görs genom att tala med branscherna och tillfrågat branschråden samt kontakter: vad behövs i dessa utbildningar för att eleverna ska bli anställningsbara efter studenten? Då har skolan lyssnat på deras svar och bakat in det i utbildningarna. Vilket sedan bidragit till att 86 % av Realgymnasiets elever är i sysselsättning 6 månader efter studenten.

Hos oss kan du läsa de här utbildningarna

 • Djurvård 

 • Häst 

 • Hund 

 • Natur & äventyr

Härliga miljöer

På Realgymnasiet pluggar du i en härlig miljö med helt nya lokaler i centrala Trollhättan. Det finns en enormt engagerad personal och rektor, skolan är nystartad och under skoltiden kommer verkligen eleven vara i fokus. Skolan erbjuder fräscha undervisningslokaler med dator som det främsta arbetsverktyget i ämnen. Det finns även djurrum med reptiler och gnagare på skolan vilket Djurvårdseleverna får sköta om ihop med utbildade lärare. Undervisningen för utbildningarna sker med branschen och en stor del av gymnasietiden sker ute på arbetsplats hos någon av Realgymnasiets partners.

Jobb eller högskola – valet är ditt 

Alla utbildningar innehåller både teori och praktik och leder till att du blir redo för både jobb och vidare studier. Utbildningarna är yrkesförberedande och en del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats vilket ger dig både viktiga erfarenheter av praktiskt arbete och fina möjligheter att skapa kontakter.

På Realgymnasiet får du också en grundläggande högskolebehörighet till högskola och universitet. Alternativ finns dessutom för dig som är extra studiemotiverad och vill läsa en utökad behörighet. Kontakta skolan för mer information!

På Realgymnasiet får du:

 • Praktik en dag i veckan, hela studietiden

 • Heltidsmentorer

 • Internationella APL-platser

 • Möjlighet att starta företag med Ung Företagsamhet

 • Djur- och hundrum på skolan

 • Matkort

 • Individanpassad studietid

 • Utbildade och engagerade lärare
Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Trollhättan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Trollhättan

Kontakta skolan

Har du några frågor eller vill veta mer om oss? Gör en intresseanmälan eller ta kontakt med vår kommunikatör Elinor på telefonnummer 070-967 38 03

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård Trollhättan
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Trollhättan
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Trollhättan
Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr Trollhättan
 • = Riksintag

Visa alla

Händelser

Infokväll på Realgymnasiet Trollhättan

Vi kommer med spännande nyheter inför hösten!

Efter ett otroligt fint välkommande till Trollhättan är det nu klart, vi öppnar Realgymnasiet och kommer flytta in på Swedenborg Center. På infokvällen kommer Marléne Wendt, den nya rektorn vara på plats, våra samarbetsparters kommer även vara på plats för att presentera sig och deras delaktighet i skolan. Temat för kvällen är FRAMTID. Vad händer efter du gått på Realgymnasiet? Vad kan du jobba med sen och vad är det för utbildning du får hos oss?

Varmt välkommen onsdagen den 24:e april, vi bjuder på fika och möjligheten att ställa frågor och mingla bland parters och personal.

Ingen anmälan krävs.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-24    Tid:   17:30 - 20:00

Välkommen till Realgymnasiets aktiviteter!

Prova-på-dagar

Kom och besök Realgymnasiet i Trollhättan och lär dig mer om våra utbildningar och vilken som passar dig bäst! Representanter från skolan och branschen kommer att finnas på plats på alla tillfällen så du och din målsman kan få svar på alla frågor.

Varmt välkommen följande datum:

Prova-på, klicka för mer information

Prova-på Häst: 2019-04-21, kl. 13:00-16:00

Prova-på Hund: 2019-04-21, kl. 13:00-16:00

Prova-på Djurvård: 2019-04-21, kl. 13:00-16:00

Prova-på Natur & äventyr: 2019-04-21, kl. 12:00-16:00

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-21    Tid:   12:00 - 16:00 Prova-på Natur & äventyr
Datum:   2019-04-21    Tid:   13:00 - 16:00 Prova-på Häst
Datum:   2019-04-21    Tid:   13:00 - 16:00 Prova-på Hund
Datum:   2019-04-21    Tid:   13:00 - 16:00 Prova-på Djurvård

Instagram


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Trollhättan.

Hitta till skolan

Realgymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

V
(5)
Det är så bra mat, jättebra lärare som bryr sig om mig och vill utveckla oss elever. Jag hae lärt mig massa under mina år och jag rekomenderar verkligen realgymnasiet till nya elever. Min plan är att plugga vidare efter gymnasiet och tack vare att realgymnasiet erbjuder högskolebehörighet på alla utbildninga så kan jag göra det.
Fredrik Malm
(5)
Jag går på Realgymnasiet i Göteborg men tycker att det ska bli jättekul att det öppnar i Trollhättan som är den stad jag är född och bor i. Realgymnasiet är en grymt bra skola och det säger jag från djupet va mitt hjärta! Det är en god anda och underbar stämning, fantastiskt pedagogiska och duktiga lärare som alltid gör sitt bästa för att man sk...
Visa hela
Elin
(5)
En liten skola med stora möjligheter! Lär dig hur du använder dina kunskaper i verkligheten via skolans väl planerade och trivsamma APLplatser och samarbetspartners. Lärarna är på elevernas nivåer och hjälper alla i den takt som passar bäst för just den eleven. Skolan erbjuder också ett stort utbud av valbara kurser, så du kan skräddarsy din utb...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Realgymnasiet Trollhättan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Realgymnasiet Trollhättan
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner