Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr

Realgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 111 (år 1)
Naturbruksprogrammet
Startdatum: - Stockholm
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-28
Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr

Om utbildningen

Förbered dig för framtiden på Natur och äventyr på Realgymnasiet Stockholm

Utbildningen inom Natur och äventyr på Realgymnasiet Stockholm ger dig det framtiden kräver. I arbetet med äventyrsturism möter, hanterar och leder du människor och arbetar med olika äventyrssporter. Arbetet sker i skiftande miljöer och utifrån varierande förutsättningar. Du utvecklar praktiska såväl som teoretiska kunskaper, får träna upp ditt ledarskap och får kännedom om branschen ur ett företagsamt perspektiv. Det finns också möjlighet för dig att fördjupa dig inom olika äventyrssporter. I årskurs 3 deltar du i en reseledarutbildning i Alperna tillsammans med STS Alpresor.

År 1

Det första året på Natur och äventyr handlar till stor del om att du ska få en förståelse för hur grupper fungerar i olika sammanhang och hur ni kommunicerar med varandra. Centrala områden är därför hur människor fungerar tillsammans med andra och teambildning.

Mycket av tiden spenderas utomhus med att utforska naturen. Du får även testa flera olika äventyrssporter under en vecka på hösten.

År 2

I årskurs 2 utvecklar du ditt ledarskap och använder dina kunskaper genom att leda olika aktiviteter. Du får utforska turismnäringen på djupet och samarbetar med skolor, företag och organisationer.

Naturen är ett fortsatt viktigt inslag i din utbildning och dina kunskaper inom guidning i naturen förbättras ytterligare.

Du deltar i en specialvecka på höstterminen och en på vårterminen, du har då möjlighet att fördjupa dig inom någon äventyrssport.

År 3

Under det sista året på utbildningen ligger fokus på att du ska utvecklas som entreprenör och inom ledarskap. Du och dina klasskamrater genomför tillsammans egna specialveckor, events och turer för skolor, företag och organisationer.

Efter ditt tredje och sista år har du goda erfarenheter av att driva eget företag inom äventyrsturism. Utöver specialveckorna får du även delta i en reseledarutbildning i Österrikiska alperna med STS Alpresor. det gör dig väl förberedd för vad det innebär att vara en bra reseledare.

Möjlighet att läsa utbildningen som lärling

Du kan välja att läsa utbildningen på två olika sätt, antingen ”som vanligt” eller som lärling. När du läser som lärling får du under minst hälften av gymnasietiden vara ute på APL.

Naturvetenskaplig specialisering

För dig som vill läsa till särskild behörighet finns möjlighet att välja den naturvetenskapliga specialiseringen inom Realgymnasiets naturbruksutbildningar. En del av dina profilämnen byts då ut mot naturvetenskapliga kurser.

Dina möjligheter efter gymnasieutbildningen

Efter examen från utbildningen inom Natur och äventyr kan du jobba som till exempel:

  • Natur- och äventyrsguide
  • Rese- eller eventledare
  • Naturvårdare
  • Skidlärare

Efter att du har studerat vidare kan du jobba som till exempel:

  • Viltmästare
  • Idrottslärare
  • Polis
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Christian på Realgymnasiet Stockholm

Våga testa dig fram och sätt upp mål för dig själv

Läs mer Realgymnasiet Stockholm

Christian Hartman gick Natur & Äventyr på Realgymnasiet 2012 – 2015, och vi tog chansen att göra en intervju med honom angående hans tid efter Realgymnasiet och vad han har för planer i framtiden.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet Stockholm

Välkommen till Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum...


Läs mer om Realgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 3
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ludwig Stålhem
(5)
Jag valde äventyrs linjen för att det lät som de tre roligaste gymnasie åren jag kunde få och det var ett bra val! Man får mycket självinsikt och massa nya fritidsintressen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr från Realgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Våga testa dig fram och sätt upp...

Christian Hartman gick Natur & Äventyr på Realgymnasiet 2012 – 2015, och vi tog chansen att göra en intervju med honom angående hans tid efter Realgymnasiet och vad han har för planer i framtiden.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: