Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Realgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 300 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 217,7) * statistik från 2019/20
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Om utbildningen

Läs Hundinriktning på Realgymnasiet Stockholm

Drömmer du om att jobba som hundtränare, hundfrisör eller på hunddagis i framtiden? Eller vill du jobba som hundförare inom tullen eller försvaret? Oavsett vilket område det är du vill jobba inom tillsammans med din bästa vän är hundutbildningen på Realgymnasiet Stockholm en bra start på ditt framtida yrke.

År 1

Ditt första år på utbildningen ger dig förståelse för hur djur i allmänhet och hundar i synnerhet fungerar. Du studerar beteenden hos olika djurslag och lär dig läsa av djur, vilket är en viktig grund som du kommer ha med dig i resten av utbildningen.

Du får även lära dig grunderna i hundkunskap med fokus på att du får en bred introduktion till att arbeta med hund, hundskötsel, hundträning och hundhållning.

År 2

Under det andra året fördjupar du dig framförallt inom hundyrket. Du får arbeta både praktiskt och teoretiskt med hundhållning och hundskötsel.

Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela utbildningen  och under årskurs 2 börjar du utforska hundnäringen, exempelvis under din praktik.

År 3

I årskurs 3 är fokus på praktisk hundträning och att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare. Du väljer också vilken specialisering du vill ha inom hundnäringen. Dessutom får du vara med och planera och genomföra en hundtävling med dina kompisar under det sista året.

Efter dina tre år på Realgymnasiet Stockholm är du väl förberedd för en fortsatt framtid inom hundnäringen, antingen direkt efter yrkesexamen eller efter kompletterande studier på högre nivå.

Möjlighet att läsa som lärling

När du är elev på någon av Realgymnasiets yrkesutbildningar har du möjlighet att läsa på två olika sätt, ”som vanligt” eller som lärling. Som lärling har du ännu mer arbetsplatsförlagt lärande (APL) än dina klasskamrater – eftersom du genomför minst halva studietiden på en arbetsplats.

Naturvetenskaplig specialisering

Som elev på någon av Realgymnasiets yrkesutbildningar kan du satsa på högre studier genom att välja att läsa naturvetenskaplig specialisering. En del av profilämnena byter du då ut mot naturvetenskapliga kurser. Efter din examen har du sedan särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet för att söka in på universitet och högskola.

Framtiden efter Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet i Gävle

När du har gått tre år på inriktningen Djur: Hund på Realgymnasiet i Gävle är du redo för att jobba som till exempel:

  • Hundtrimmare
  • Hundinstruktör
  • Hundtränare
  • Djurvårdare

Efter vidare studier kan du jobba som till exempel:

  • Djursjukskötare
  • Hundförare inom polis, tull eller vård
  • Hundfysioterapeut
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet Stockholm

Välkommen till Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum...


Läs mer om Realgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 3
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.realgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

Amanda
(5)
Realgymnasiet Stockholm är en superbra skola. Sjukt bra uppdelat med praktik och teoretiskt. Lärarna och all personal är helt fantastiska. Även att skolan har en så familjär verksamhet och att man kommer nära alla elever, spelar ingen roll vilken linje man går. Jag går hund och är så glad att jag valde det, kunde inte önskat mig en bättre skola ...
Visa hela
Alva
(5)
Real har varit en av de bästa sakerna som hänt under min skolgång. Det har varit roligt att gå till skolan nästan varje dag under tre års tid. Det har varit underbart att få läsa om djur och hundar på skoltid och utvecklas tillsammans med hunden jag tränat. Jag skulle rekommendera Real till alla som är det minsta intresserade av djur eller hunda...
Visa hela
längtar till studenten
(2)
Skolan är riktigt kass på att informera sina elever på vad som ska hända. Till exempel får vi information i sista minuten vart klassen ska vara på idrotten. Det är skönt för många att veta iallafall 12 timmar innan man får reda på att man ska vara i till exempel Enskede. Dessutom fick vi inte ens veta om man skulle ha med matlåda när vi skulle å...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund från Realgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: