Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Realgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 300 (.)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 100,0
  (medelvärde: 217,7) * statistik från 2019/20
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Om utbildningen

Läs Djurvård på Realgymnasiet Stockholm

Vill du arbeta med djur och få mer kunskap om varför djur agerar och beter sig på ett visst sätt ? Är du en riktig djurvän och är du intresserad av relationen mellan djur och människor? Då ska du välja att läsa Naturbruksprogrammet med inriktning Djur - djurvård på Realgymnasiet Stockholm!

Inriktning Djur – Djurvård

I yrket som djurvårdare får du möjlighet att kunna jobba på djurparker och djuranläggningar såväl som inom zoohandeln och på djursjukhus.

År 1

I årskurs 1 på utbildningen får du grundläggande förståelse för hur djur fungerar. Du lär dig om till exempel beteenden, anatomi, djurskydd och naturliga livsmiljöer.

En viktig grund i ditt framtida yrke är att kunna läsa av och hantera djur samt att arbeta med att förbättra dess miljö. Det gäller oavsett om din framtida arbetsplats är inom zoohandel, på en djurpark eller ett djursjukhus. Teoretisk undervisning blandas därför med mycket praktiskt arbete inom djurhantering och djurskötsel.

Under utbildningens introveckan ligger fokus extra mycket på introduktion till skötsel av sällskapsdjur.

År 2

Under ditt andra år breddar du din kompetens inom djurhållning och djur i zoohandeln. Du får möjlighet att utforska djurbranschen på djupet och att fortsätta skaffa kontakter med branschen genom specialvecka, praktik och andra uppgifter.

År 3

Under det tredje året utvecklar du dina kunskaper inom kommunikation och ledarskap och får arbeta med vilda djur och djurparker. Ett av de områden du får lära dig om är parkernas arbete med bevarande av hotade arter, olika slags forskning och utbildning.

Du får också studera djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och får fördjupa dina kunskaper om hur du vårdar sjuka och skadade djur.

Efter dina tre år på gymnasiet är du väl förberedd för en framtid som djurvårdare, antingen direkt efter din examen eller efter att du har studerat vidare.

Läs utbildningen som lärling

Du har möjlighet att läsa utbildningen som lärling. Det innebär att du har minst hälften av din utbildning i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL). 

Möjlighet att välja naturvetenskaplig specialisering

Som elev på utbildningen kan du välja att satsa på högre studier genom att välja naturvetenskaplig specialisering. En del av dina profilämnen byts då ut mot naturvetenskapliga kurser. den naturvetenskapliga specialiseringen ger dig särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet för att kunna söka in på universitet och högskola.

Vad kan man bli efter Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet?

Efter gymnasiet  kan du jobba som djurvårdare inom exempelvis:

 • Zoohandel
 • Djurpark
 • Djursjukvård
 • Djurforskning

Efter att ha studerat vidare kan du jobba vidare som exempelvis:

 • Veterinär
 • Zoolog
 • Djurskyddsinspektör
 • Djursjukvårdare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet Stockholm

Välkommen till Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum...


Läs mer om Realgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 3
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Jasmine Niemann
(5)
Jag tycker Realgymnasiet är en grym skola! De erbjuder så mycket mer än de flesta skolorna. Realgymnasiet erbjuder att gå ett yrkesförberedande program samtidigt som man uppnår den grundläggande högskolebehörigheten. På detta erbjuder de för djurvård grymma praktikplatser, utomlandspraktik, lärlingsutbildning, matkort och härlig personal. Det bä...
Visa hela
Elma
(5)
Bra skola med fräscha lokaler. Skolan ger en möjlighet att lära sig på riktigt och göra det man tycker om.
Fanny
(4)
Innan jag hade sökt gymnasium hade jag ingen aning om vad som fanns att välja på. Det ända jag viste var att jag ville göra något med djur. Det var då på gymnasiemässan som jag trillade över realgymnssiet inriktning djurvård. Jag hade trot att jag var tvungen att gå en utbildning som gjorde att jag kunde plugga vidare för att kunna jobba med dju...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård från Realgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: