COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Välkommen till Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum till en ny djuravdelning och skolans snygga salonger.

Välj utbildning utifrån ditt intresse

På Realgymnasiet Stockholm kan du välja mellan utbildningar inom Djurvård, Hund, Häst, Natur och äventyr och Stylist. Bredden på skolans utbildningar gör det till en plats där många olika intressen samlas under samma tak. Utöver att du har lektioner på skolan får du som elev också vara ute på en arbetsplats någon dag i veckan och testa på hur det är att jobba i branschen.

Realgymnasiet Stockholm har funnits sedan 2009 och just nu går det cirka 700 elever på skolan. I skolans fräscha lokaler finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum till djuravdelning och snygga salonger. Skolans elever tycker att skolan är trygg och att den känns hemtrevlig. Precis som en skola ska vara!

Stor bredd av utbildningar

Bredden på Realgymnasiets utbildningar gör skolan till en plats där många olika intressen samlas under samma tak. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen. Du får en utbildning som grundar sig i verkligheten. Alla utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Skolan har nära samarbeten med Skansen, Solna ridskola, Botkyrka Ridsällskap, Fjärilshuset i Haga, ProMeister (Mekonomen Group), Nordic Choice hotels, med flera. Du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet.

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Lärlingsprogram

ProMeister Fordon utvecklar och genomför skolan tillsammans med ProMeister, en del av Mekonomen Group, är ett lärlingsprogram med jobbgaranti efter godkänd gymnasieexamen.

Realgymnasiets hotellutbildning är utvecklad med Nordic Choice Hotels och här läser du som lärling och har en jobbgaranti på 6 månaders provanställning efter godkänd gymnasieexamen. En helt unik utbildning i sitt slag.

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Stockholm

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

realgymnasiet.se

Snittbetyg: 4,7

Jennifer Tång
Detta är en skola som visar stort engagemang i sina elever. Den familjära miljön och underbara människorna på skolan har gjort att detta varit ett utav de bästa valen i mitt liv. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre skola. Jag vet inte vad mer jag ska skriva än att denna skola är helt underbar. Rekommenderar starkt!
Ellinor
Min utbildning samt skola har gett, och ger mig så mycket möjligheter att komma in i branschen och jobba med det jag vill! Dessutom så är alla så stöttande och får dig att motivera dig själv till att bli bättre. Kunde inte valt en bättre skola.
Julia
Riktigt stor upplevelse som kommer stanna kvar i resten av livet!

För att få mer information från Realgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Skolrecensioner