Visa gymnasium.se som: Mobil

Välkommen till Realgymnasiet i Nyköping!

Mitt i Nyköping ligger Realgymnasiet: En lugn, liten och trevlig skola med en bra arbetsmiljö. Det är en skola som blandar teoretiskt lärande med praktiskt utövande för att du ska få en så bred och omfattande utbildning som möjligt, oavsett vad du läser för program. 

Nära samarbete med branscher

Genom att utbildningarna drivs med nära samarbeten med näringslivet och branscher så kommer du alltid studera något som det finns en efterfrågan på och att dina kunskaper är relevanta och aktuella. Samarbetena ger dig också ett kontaktnät direkt under utbildningen som kommer hjälpa dig i dina framtida val efter studierna. Hästutbildning har samarbeten med bland annat Py Jägerden Svenskthopp, Anna och William Eventingteam, Stjärnholms Ryttarförening. Djuvårdsutbildningen samarbetar bl a med Arken Zoo, Fjärilshuset i Hagaparken, Vettris och hundutbildningen med Lillemans hundcenter, Trimmis och Helens hundhotell. Natur och äventyrsutbildningen samarbetar bl a med Friluftsfrämjandet, Boda Borg och STS Alpresor.

Plugga din utbildning som lärling 

Om du vill fördjupa dig inom din utbildning så ger Realgymnasiet dig möjligheten att studera som lärling. Under det andra eller tredje året kan välja att studera som lärling vilket innebär att hälften av studietiden kommer att bedrivas ute på arbetsplatser tillsammans med handledare. Du kommer få erfarenhet och praktiska kunskaper som kommer ge dig värdefulla färdigheter inför dina framtida jobb. Lärling är perfekt för den som vill spetsa sig mot sitt yrkesval i utbildningen.

Möjlighet till högskolebehörighet

Om du är intresserad av att studera på högskola eller universitet så kan du välja att läsa till något av de färdiga kurspaket som Realgymnasiet erbjuder. Beroende på vilken behörighet du är ute efter så kan du välj att läsa de kurser som du behöver. Svenska 2 & 3, samhällskunskap 1a2 och historia 1a2 kan du ALLTID läsa hos oss. Matematik 2a kan man få läsa på rekommendation.


Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Nyköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Nyköping

Öppet hus

Öppet hus 23/4 18-20

Kom och hälsa på oss på skolan. Rektorn kommer ha dragning om skolan 18.30 och det kommer finnas lite aktiviteter. Naturligtvis kan ni kika in på vår djuravdelning och hälsa på djuren också. Elever och personal kommer visa er runt och svara på era frågor under kvällen. Varmt välkomna!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-23    2019-04-23

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård Nyköping
5,0 (1)
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Nyköping
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Nyköping
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Skog: Natur & äventyr Nyköping
5,0 (1)
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Nyköping.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Realgymnasiet Nyköping
 81,9%
Nyköping
 64,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Realgymnasiet Nyköping 11,5
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 71


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

14,8 .. .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 21 2017
Genomsnittlig betygspoäng 14,8 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola .. 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Realgymnasiet Nyköping

Västra Trädgårdsgatan 39-41
611 32 Nyköping

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Charles
(5)
Realgymnasiet i Nyköping har varit den bästa skolan jag gått på under min skolgång. Det är en liten och hemtrevlig skola med härlig och trevlig personal som gör sitt yttersta för att du ska nå dina mål. Man gör mycket praktiskt arbete så att du är så förberedd du kan vara när det väl är dags att ta steget ut i arbetslivet. Framförallt ha...
Visa hela
Erica Blid
(5)
skolan passar den som vill ha en liten skola där man får den hjälp man behöver. kom till real med rätt så dåliga betyg men när jag gick utan 1:an går jag ute med toppbetyg. real får man lära sig på de sättet som passar dig bäst. jag tycker om skolan för att man får blanda skolan med sin hobby. jag valde real för att den skolan va liten. ja de...
Visa hela
Hanna Heydorn
(5)
Denna skola är en asgrym skola med riktiga bra och roliga lärare som ger en hopp och självförtroende men även undervisar väldigt bra! Vi har sjukt mycket praktik på våran skola vilket gör det ännu roligare att gå där eftersom man får testa på massa olika arbeten inom linjen man går. Skolan jobbar väldigt mycket mot mobbning så att alla ska triva...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Realgymnasiet Nyköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Realgymnasiet Nyköping
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner