Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Realgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: 38 (år 1)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 206,3
  (Lägsta: 80) * statistik från 2017
Djurvård

Utbildningsinfo

Djurvård på Realgymnasiet Malmö

Profilen Djurvård på Realgymnasiet Malmö är utbildningen för dig som har ett stort djurintresse. Här lär du dig om djurs beteende, levnadssätt och hur man läser av djur. Som utbildad djurvårdare kan du jobba på djurparker och djuranläggningar såväl som inom zoohandeln och på djursjukhus.

Anatomi och djurskydd

I årskurs 1 på Naturbruksprogrammet, Djurvård läser du om exempelvis beteenden, anatomi, naturliga livsmiljöer och djurskydd. Under hela första året får du grundkunskaper inom djurvård och du lär dig om hur djur fungerar, hur man läser av dem och vad man kan göra för att förbättra deras miljö. Oavsett om du kommer arbeta på ett djursjukhus, i djurpark eller en zoohandel är dessa kunskaper viktiga. Teoretisk undervisning blandas med mycket praktiskt arbete inom djurhantering och djurskötsel.

Under introveckan fokuserar du extra mycket på introduktion till skötsel av sällskapsdjur.

Bredda kompetensen

I tvåan breddar du dina kunskaper om djurhållning och djur i zoohandeln. Du lär känna djurbranschen på djupet och fortsätter att knyta kontakter med branschen genom praktik, specialvecka och olika uppgifter.

Kommunikation och ledarskap

Under utbildningens tredje och sista år läser du kommunikation och ledarskap och du arbetar med vilda djur och djurparker. Du får kunskap om parkernas arbete med bevarande av hotade arter, olika slags forskning och utbildning.

Du läser även djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och får fördjupad kunskap om hur du vårdar sjuka och skadade djur.

Efter djurvårdsutbildningen

När du gått dina tre år på Realgymnasiets utbildning i djurvård är du förberedd för arbetsmarknaden och kan jobba som djurvårdare, antingen direkt efter examen eller efter högre studier.

Efter gymnasiet kan du jobba som djurvårdare inom till exempel:

 • Djurpark
 • Zoohandel
 • Djursjukvård
 • Djurforskning

Väljer du att läsa vidare efter gymnasiet kan du bli bland annat:

 • Veterinär
 • Djursjukvårdare
 • Djurskyddsinspektör
 • Zoolog

Högskolebehörighet

Vill du ha högskolebehörighet? Även om du går ett yrkesprogram kan du alltid läsa den grundläggande högskolebehörigheten inom ordinarie 2500 poäng, det vill säga svenska 2, svenska 3 samt engelska 6, på Realgymnasiet.

Skolan erbjuder också ett antal olika kurspaket som du kan läsa om du vill uppnå en särskild behörighet.

Gå gymnasiet som lärling

Som elev på Realgymnasiet kan du antingen läsa en vanlig yrkesutbildning, eller gå som lärling. Att läsa som lärling innebär att man har ännu mer arbetsplatsförlagt lärande (APL) – minst halva studietiden genomförs på en arbetsplats, från och med det läsår lärlingsfördjupningen påbörjats. Läser du som lärling får du alltså ännu mer arbetslivserfarenhet. Det går att välja att läsa som lärling på samtliga yrkesprogram på Realgymnasiet. Man kan börja som lärling första, andra eller tredje läsåret.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Programmet leder till en yrkesexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Malmö

Realgymnasiet Malmö

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Realgymnasiet hittar du centralt i Malmö, ett stenkast från centralstationen. Skolan har funnits i Malmö sedan 2009 och idag finns Realgymnasiet på 14 orter i Sverige. I Malmö går ca 130 elever. Här finns utbildningar inom Djurvård, Hund, Häst samt Natur & äventyr. Som...


Läs mer om Realgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Malmö

Carlsgatan 12 C
211 20 Malmö

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Silje
(5)
Naturbruk, inriktning Djurvård. Mina 3 år på Real gymnasiet har varit otroligt bra. Jag har lärt mig en hel del och utvecklats otroligt mycket som person. Denna skola rekommenderar jag starkt till kommande gymnasieelever som är mycket skoltrötta och är ute efter en rolig men även lärorik gymnasieperiod. Är inte djur ditt intresse kan du även sen...
Visa hela
Jonathan
(4)
Jag har lärt mig en hel del från hantering av olika djurslag, deras olika beteenden, smittor, parning och regler och lagar.
Michele Bersaglia
(5)
jag går Djurvård i 2:an och jag tycker att vi har kommit i bra kontakt med våra lärare och vi kan skoja med dem och det tycker jag är bra för då kan man öppna sig mer när man har problem i djurummen eller någon annan stans och i skolan så är alla vänner med alla och man vet att det är alltid nån man kan snacka med även om det är en elev i en ann...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, fyll i följande uppgifter: