Visa gymnasium.se som: Mobil

Om skolan

Elever utanför skolbyggnaden

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Realgymnasiet hittar du centralt i Malmö, ett stenkast från centralstationen. Skolan har funnits i Malmö sedan 2009 och idag finns Realgymnasiet på 17 orter i Sverige. I Malmö går ca 110 elever. Här finns utbildningar inom Natur & Äventyr, Hästhållning, Hund samt Sällskapsdjur & Djursjukvård. Som elev har du lektioner både på skolan och ute på en arbetsplats, i form av arbetsplatsförlagt lärande. Genom din praktik knyter du viktiga kontakter och förbereds för din yrkesexamen. Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för Realgymnasiet

På Realgymnasiet använder man det som du tycker är roligt som en genväg till kunskap. Man tar därför det som du tycker är roligt på allvar. Alla som jobbar på skolan, dina lärare, brinner för det de gör och tycker att det är kul att kunna dela sina intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten

Alla Realgymnasiets utbildningar bygger på verkliga behov som är uttalade i svenska tillväxtbranscher. Realgymnasiet samarbetar därför med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På så sätt får du på köpet insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Lär dig för resten av livet

Under dina år på Realgymnasiet är inte det viktigaste du lär dig någon matteformel eller hur man böjer tyska verb. Här får du lära känna dig själv och hur just du på ett smart sätt kan hantera nya situationer, hämta ny kunskap och använda den. På det här sättet lär du dig för framtiden – oavsett om du börjar jobba direkt efter gymnasiet eller pluggar vidare.

Samarbete med Evidensia på Djurvårdsutbildningen

Realgymnasiet har startat ett samarbete med Evidensia, som är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Det innebär att Evidensia deltar i planeringen och genomförandet av den teoretiska och praktiska undervisningen på utbildningen i djursjukvård som ges på Realgymnasiet. I utbildningen får du som elev lära dig det som branschen efterfrågar. Evidensia upplåter även praktik- och lärlingsplatser på sina kliniker i Sverige.

Skollunch

Realgymnasiet i Malmö har avtal med flera restauranger där du som elev får äta din skollunch. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på.

Du får också tillgång till en bärbar dator och ett komplett elevhälsoteam. Skolan jobbar aktivt för att eleverna ska må bra och kunna prestera sitt bästa i skolarbetet. Teamet består av skolsköterska, kurator, skolläkare, skolpsykolog och specialpedagoger samt mentorer och rektor.

Elevråd

Vill du vara med och påverka din skola och utbildning? Det finns möjligheter att engagera dig i båda elevråd och egna grupper på skolan.

Ladda ner skolans katalog här!


Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Malmö

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund Malmö
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur & Djursjukvård Malmö
4,8 (4)
Naturbruksprogrammet, Hästhållning Malmö
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Naturturism: Natur och äventyr Malmö
4,0 (1)
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Malmö.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Realgymnasiet Malmö
 57,2%
Realgymnasiet Malmö 12,3

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 110


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

14,1 71,0 63,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 100 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 14,1 14,1 2018/19
Andel behöriga till högskola 71,0 46,7 2018/19
Andel med examen inom 3 år 63,2 73,6 2016/17
Antagningspoäng medel 208,2 2019/20
Lägsta antagningspoäng 132,5 2019/20
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Realgymnasiet Malmö

Carlsgatan 12 C
211 20 Malmö

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

Silje
(5)
Naturbruk, inriktning Djurvård. Mina 3 år på Real gymnasiet har varit otroligt bra. Jag har lärt mig en hel del och utvecklats otroligt mycket som person. Denna skola rekommenderar jag starkt till kommande gymnasieelever som är mycket skoltrötta och är ute efter en rolig men även lärorik gymnasieperiod. Är inte djur ditt intresse kan du även sen...
Visa hela
Jonathan
(4)
Jag har lärt mig en hel del från hantering av olika djurslag, deras olika beteenden, smittor, parning och regler och lagar.
Ella
(5)
Jag tycker att min utbildning är rolig och har varit givande. Jag har fått prova på mycket och utvecklats som hästmänniska. Skulle absolut rekommendera skolan till fler!
Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Realgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Realgymnasiet Malmö
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information