Realgymnasiet i Malmö

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Realgymnasiet hittar du centralt i Malmö, ett stenkast från centralstationen. Skolan har funnits i Malmö sedan 2009 och idag finns Realgymnasiet på 14 orter i Sverige. I Malmö går ca 130 elever. Här finns utbildningar inom Djurvård, Hund, Häst samt Natur & äventyr. Som elev har du lektioner både på skolan och ute på en arbetsplats, i form av arbetsplatsförlagt lärande. Genom din praktik knyter du viktiga kontakter och förbereds för din yrkesexamen. Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för Realgymnasiet - På Realgymnasiet använder man det som du tycker är roligt som en genväg till kunskap. Man tar därför det som du tycker är roligt på allvar. Alla som jobbar på skolan, dina lärare, brinner för det de gör och tycker att det är kul att kunna dela sina intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten - Alla Realgymnasiets utbildningar bygger på verkliga behov som är uttalade i svenska tillväxtbranscher. Realgymnasiet samarbetar därför med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På så sätt får du på köpet insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Lär dig för resten av livet - Under dina år på Realgymnasiet är inte det viktigaste du lär dig någon matteformel eller hur man böjer tyska verb. Här får du lära känna dig själv och hur just du på ett smart sätt kan hantera nya situationer, hämta ny kunskap och använda den. På det här sättet lär du dig för framtiden – oavsett om du börjar jobba direkt efter gymnasiet eller pluggar vidare.

Samarbete med Evidensia på Djurvårdsutbildningen

Realgymnasiet har startat ett samarbete med Evidensia, som är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Det innebär att Evidensia deltar i planeringen och genomförandet av den teoretiska och praktiska undervisningen på utbildningen i djursjukvård som ges på Realgymnasiet. I utbildningen får du som elev lära dig det som branschen efterfrågar. Evidensia upplåter även praktik- och lärlingsplatser på sina kliniker i Sverige.

Skollunch

Realgymnasiet i Malmö har avtal med flera restauranger där du som elev får äta din skollunch. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på.

Du får också tillgång till en bärbar dator och ett komplett elevhälsoteam. Skolan jobbar aktivt för att eleverna ska må bra och kunna prestera sitt bästa i skolarbetet. Teamet består av skolsköterska, kurator, skolläkare, skolpsykolog och specialpedagoger samt mentorer och rektor.

Elevråd

Vill du vara med och påverka din skola och utbildning? Det finns möjligheter att engagera dig i båda elevråd och egna grupper på skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Malmö

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård Malmö
4,8 (4)
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Malmö
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Malmö
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr Malmö
4,0 (1)
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Malmö.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Carlsgatan 12 C

realgymnasiet.se

Silje
Naturbruk, inriktning Djurvård. Mina 3 år på Real gymnasiet har varit otroligt bra. Jag har lärt mig en hel del och utvecklats otroligt mycket som person. Denna skola rekommenderar jag starkt till kommande gymnasieelever som är mycket skoltrötta och är ute efter en rolig men även lärorik gymnasieperiod. Är inte djur ditt intresse kan du även sen...
Visa hela
Jonathan
Jag har lärt mig en hel del från hantering av olika djurslag, deras olika beteenden, smittor, parning och regler och lagar.
Ella
Jag tycker att min utbildning är rolig och har varit givande. Jag har fått prova på mycket och utvecklats som hästmänniska. Skulle absolut rekommendera skolan till fler!

För att beställa information från Realgymnasiet Malmö, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner