Realgymnasiet i Helsingborg

Realgymnasiet, som startade i Helsingborg 2015, är gymnasieskolan som vill att din utbildning ska grunda sig i det verkliga livet och ge dig de ultimata förutsättningarna. Realgymnasiet finns på hela 14 orter runtom i Sverige och Realgymnasiet i Helsingborg ligger centralt i ljusa lokaler.

Utbud

På Realgymnasiet i Helsingborg kan du läsa utbildningar inom Djurvård, Häst, Hund samt Natur & äventyr. Även om alla skolans program är yrkesprogram kan du alltid läsa grundläggande högskolebehörighet inom ramen för din utbildning.

Roligt = kunskap!

På Realgymnasiet använder man det som eleverna tycker är roligt som en genväg till kunskap. Det betyder att man tar det du tycker är roligt på allvar. Alla som jobbar på skolan brinner för det de gör och tycker att det är kul att kunna dela sina intressen med dig.

Ultimata förutsättningar för dig som elev

Realgymnasiet, som startade i Helsingborg 2015 - är gymnasieskolan som vill att din utbildning ska grunda sig i det verkliga livet och ge dig de ultimata förutsättningarna. Realgymnasiet finns på hela 14 orter runtom i Sverige och Realgymnasiet i Helsingborg ligger centralt i ljusa lokaler.

Nära samarbete med arbetslivet

Om du blir elev på Realgymnasiet i Helsingborg så får du komma ut praktiskt på en arbetsplats minst en dag i veckan. Detta för att din yrkesexamen inte bara ska vara en examen - du ska få möjlighet att knyta viktiga kontakter och jobba på riktigt i branschen. Detta kommer att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden då du både examineras med din yrkesexamen och är fylld med praktisk erfarenhet!

Samarbeten

Realgymnasiet i Helsingborg samarbetar med länets främsta hästanläggningar, djurklinker och hundcenter! Ett exempel på gymnasieskolans samarbeten är Helsingborg Brukshundklubb, Helsingborgs Ridskola, Skånes Djurpark och många fler.

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Helsingborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Helsingborg

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård Helsingborg
4,0 (5)
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Helsingborg
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Helsingborg
4,5 (2)
Naturbruksprogrammet, Skog: Natur och äventyr Helsingborg
5,0 (1)
  • = Riksintag

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Helsingborg.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

252 23 Helsingborg

realgymnasiet.se

Mårten Lundahl
Då jag bara går i 1:an har jag ej fått lov att träna hund så inför 2:an har jag stora förväntningar på kursen där jag och mina med elever får lov att vidare utveckla oss inom våra hundkunskaper. anser att skolan är harmoniskt och alltid trevlig att komma till lika väl som att våra lärare är kompetenta och vill oss elever det bästa.
Rozjan
Jag älskar min skola den är bra för mig, bra lärare bra elever den är inte perfekt men det är en del av skolans charm
jesper backler
Den här utbildningen är väldigt underbart perfekt.

För att beställa information från Realgymnasiet Helsingborg, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner