Realgymnasiet Halmstad

Realgymnasiet i Halmstad

Vår skola startade hösten 2020. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär. Här får du lära tillsammans med andra – klasskompisar, lärare och yrkesaktiva – som delar dina intressen.

Våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. De genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan vi alltid möta nya krav som ställs och du som elev får uppleva det riktiga arbetslivet redan under skoltiden. Vi samarbetar därför med Falkenbergsortens Ryttarförening, Halmstads Travskola, Kullabergsguiderna, Dogz , Djurens Värld och Vallåsen

Härliga miljöer

På Realgymnasiet i Halmstad kommer du att plugga i en härlig miljö med helt nya och fräscha lokaler. Det är en mindre skola med i dag cirka 40 elever och engagerad personal som sätter eleven i fokus. Skolan erbjuder fräscha undervisningslokaler med dator som det främsta arbetsverktyget i ämnen. Det finns även djurrum med reptiler, gnagare, fåglar och akvarium på skolan vilka eleverna på utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård får sköta om ihop tillsammans med utbildade lärare. Undervisningen för utbildningarna sker med branschen och en stor del av gymnasietiden sker ute på arbetsplats hos någon av Realgymnasiets partners.

Dubbelt upp! Hos oss får du BÅDE yrkesexamen och högskolebehörighet.

Alla utbildningar innehåller både teori och praktik och leder till att du blir mer redo för både jobb och vidare studier. Utbildningarna är yrkesförberedande och en del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats vilket ger dig både viktiga erfarenheter av praktiskt arbete och fina möjligheter att skapa kontakter.

På Realgymnasiet får du också en grundläggande högskolebehörighet till högskola och universitet. Alternativ finns dessutom för dig som är extra studiemotiverad och vill läsa en utökad behörighet. Kontakta skolan för mer information!

På Realgymnasiet får du:

• Praktik en dag i veckan, hela studietiden
  • Mentorer
  • Internationella APL-platser
  • Djur- och hundrum på skolan
  • Individanpassad studietid
  • Utbildade och engagerade lärare

Ladda ner skolans katalog här!

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Halmstad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Halmstad

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Halmstad.

Realgymnasiet Halmstad

Skånegatan 59, i fastigheten Bonden 5
302 38 Halmstad

www.realgymnasiet.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Realgymnasiet Halmstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag