Realgymnasiet Halmstad

Realgymnasiet i Halmstad

I augusti 2020 startade Realgymnasiet i Halmstad och erbjuder utbildningarna Sällskapsdjur & Djursjukvård, Hund, Ridning, Trav och Natur & Äventyr.

Skolan har moderna och specialanpassade lokaler på Skånegatan 59.  Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats en dag i veckan och får testa på hur det är jobba i branschen. På Realgymnasiet får du en utbildning som grundar sig i verkligheten och innehållet bygger på önskemålen ifrån branscherna och de uttalade behoven den svenska arbetsmarknaden har.

Samarbete med branschen

Realgymnasiet i Halmstad har bra samarbeten med lokala företagare. Skolan samarbetar bland annat med Falkenbergortens Ryttarförening för utbildningen Ridning då en del av utbildningen är förlagd ute på ridklubben. För profilen Trav samarbetar skolan med Halmstad Travskola med fördjupande inom travet i år 2 och 3. Kullabergsguiderna är samarbetspartner för Natur & Äventyrsutbildningen.

Härliga miljöer

På Realgymnasiet i Halmstad kommer du att plugga i en härlig miljö med helt nya lokaler. Det är en mindre skola med i dag cirka 40 elever och engagerad personal som sätter eleven i fokus. Skolan erbjuder fräscha undervisningslokaler med dator som det främsta arbetsverktyget i ämnen. Det finns även djurrum med reptiler, gnagare, fåglar och akvarium på skolan vilka eleverna på utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård får sköta om ihop tillsammans med utbildade lärare. Undervisningen för utbildningarna sker med branschen och en stor del av gymnasietiden sker ute på arbetsplats hos någon av Realgymnasiets partners.

Dubbelt upp! Hos oss får du BÅDE yrkesexamen och högskolebehörighet.

Alla utbildningar innehåller både teori och praktik och leder till att du blir mer redo för både jobb och vidare studier. Utbildningarna är yrkesförberedande och en del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats vilket ger dig både viktiga erfarenheter av praktiskt arbete och fina möjligheter att skapa kontakter.

På Realgymnasiet får du också en grundläggande högskolebehörighet till högskola och universitet. Alternativ finns dessutom för dig som är extra studiemotiverad och vill läsa en utökad behörighet. Kontakta skolan för mer information!

På Realgymnasiet får du:

• Praktik en dag i veckan, hela studietiden
  • Mentorer
  • Internationella APL-platser
  • Djur- och hundrum på skolan
  • Individanpassad studietid
  • Utbildade och engagerade lärare

Ladda ner skolans katalog här!

Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Halmstad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Halmstad

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Halmstad.

Realgymnasiet Halmstad

Skånegatan 59, i fastigheten Bonden 5
302 38 Halmstad

www.realgymnasiet.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Realgymnasiet Halmstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag