Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Realgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 84 (år 1)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 231,9
  (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017

Prova-på-dag

Prova-på Hund

Prova-på Hund

Datum: Onsdag 22 maj 2019

Tid: 14.30–16.30

Samling: Samling vid Volleybollplanen i Azaleadalen, Slottskogen

Aktivitet: Träffa andra elever som har samma intresse som du. Kom och prova på att vara elev hos oss på den utbildningen du är intresserad av. Vi ska cykla mountainbike, testa djurvårdsyrket genom att ta hand om djuren i Slottsskogen och testa olika hundsporter samt aktiveringslekar med hundar på plats. Tänk på att ta med kläder efter väder, vi är utomhus!

Anmäl dig med ett sms till det här numret: 0766-27 43 76

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Utbildningsinfo

Plugga inriktning Hund på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet i Göteborg

Träna ledarskap med människans bästa vän! Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. På Realgymnasiet får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundraser, skötsel, mentalitet och sjukdomar. Under dina år hos oss får du träna ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

Får jag ta med och arbeta med min egen hund under utbildningen!

Ja, i vissa situationer kan det förekomma att du får ta med din egen hund till skolan för träning, hantering eller skötsel. Alla hundar lämplighetstestas så att vi vet attde är lämpliga att använda i undervisningssituationer. Ett av de främsta målen med din utbildning är att du ska komma i kontakt med hundar av varierande ålder, ras och bakgrund för att du ska erbjudas en så bred och djup utbildning som möjligt. För att uppnå det får du träna med och möta ett stort antal hundindivider under din utbildning, såväl på praktik som på skolan. På så vis får du bästa tänkbara förutsättningar att uppnå en hög kompetens inom hund och en hög anställningsbarhet i branschen.

Möjliga certifikat

 • Läkemedelshantering, grund
 • Pälsvård
 • Första hjälpen
 • Förarbevis terränghjuling
 • Djurträning, klicker

Första året

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hundar i synnerhet fungerar.  Att studera beteenden hos olika djurslag och att du lär dig läsa av djur blir en viktig grund för dig att ha med under resten av utbildningen.

Du får grunderna i hundkunskap med fokus på att du får en bred introduktion till arbete med hund, hundskötsel, hundhållning och hundträning.

Andra året

Under ditt andra år fördjupar du dig främst inom hundyrket. Praktiskt och teoretiskt arbetar du med hundskötsel och -hållning.

Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela utbildningen och under tvåan börjar du utforska hundnäringen, till exempel under din praktik.

Sista året

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hundträning och på att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare. Det tredje året väljer du vilken specialisering du vill ha inom hundnäringen. Dessutom planerar och genomför du och dina kompisar en hundtävling under det sista året.

Efter dina tre år hos oss på Realgymnasiet är du väl förberedd för en framtid inom hundnäringen, antingen direkt efter yrkesexamen eller efter kompletterande studier på högre nivå.

Högskolebehörighet

För att du ska kunna söka vidare till högskola och universitet erbjuder vi på Realgymnasiet alla elever möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet inom ordinarie 2500 poäng. Vi har också byggt ihop ett antal olika kurspaket som du kan läsa om du vill uppnå en särskild behörighet.

Vill du ha särskild behörighet?

Då ska du välja den naturvetenskapliga specialiseringen inom våra naturbruksutbildningar. Som elev på någon av våra utbildningar Djurvård, Häst, Hund och Natur och äventyr kan du satsa på högre studier genom att välja naturvetenskaplig specialisering. En del av profilämnena byts då ut mot naturvetenskapliga kurser. När du sedan tar examen har du särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet för att söka in på universitet och högskola.

Plugga som lärling

För dig som vill fördjupa dig extra inom ditt intresse finns möjlighet att läsa en del av utbildningen som Lärling. Skillnaden är att du läser mer av utbildningen ute på en arbetsplats från år 2 eller 3.

Vad händer efter examen?

Efter gymnasiet

Du kan jobba som till exempel:

 • Hundtrimmare
 • Djurvårdare
 • Hundinstruktör
 • Hundtränare

Efter vidare studier

Du kan jobba som till exempel:

 • Hundförare inom polis, tull eller vård
 • Hundfysioterapeut
 • Djursjukskötare

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Göteborg

Realgymnasiet Göteborg

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 200 elever skolan. Hos oss kan du läsa utbildningar inom: Djurvård Häst Hund Natur & äventyr Hotell och turism.  Som elev på Realgymnasiet gör du praktik på en arbetsplats...


Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Göteborg

Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, fyll i följande uppgifter: