Visa gymnasium.se som: Mobil

Realgymnasiet i Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 200 elever skolan. Hos oss kan du läsa utbildningar inom:

  • Djurvård
  • Häst
  • Hund
  • Natur & äventyr
  • Hotell och turism. 

Som elev på Realgymnasiet gör du praktik på en arbetsplats någon dag i veckan eller under sammanhängande perioder. Ditt arbetsplatsförlagda lärande ger dig erfarenhet av din bransch och du knyter kontakter som du har stor nytta av när du ska ut i arbetslivet efter studenten. Vi samarbetar med Universeum, Havets Hus, Bulycke ridklubb,Billdals Ridklubb bland många andra.

”Jag vill att vår skola ska vara en plats där alla tillsammans inspirerar och motiverar varandra till att vilja lära sig mer. En skola som ligger steget före och har koll på den utveckling som finns i dagens samhälle.”

Säger Carina Ljung, rektor Göteborg

Hotell- och turismutbildning i toppklass med jobbgaranti

Välkommen till en unik utbildning i sitt slag. Denna lärlingsutbildning är utvecklad av Realgymnasiet tillsammans med Nordic Choice Hotels. Hotellet som du kommer göra din praktik på är Clarion Hotel Post i centrala Göteborg. Och det bästa av allt, du är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen. Detta är ingången till en fantastisk bransch i ständig utveckling.

Samarbete med Evidensia på Djurvårdsutbildningen

Realgymnasiet har tecknat ett långsiktigt avtal med Evidensia, som är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Det innebär att Evidensia deltar i planeringen och genomförandet av den teoretiska och praktiska undervisningen på utbildningen i djursjukvård som ges på Realgymnasiet. I utbildningen får du som elev lära dig det som branschen efterfrågar. Evidensia upplåter också praktik- och lärlingsplatser på sina kliniker i Sverige.

Få grundläggande och särskild högskolebehörighet

På alla yrkesprogram på Realgymnasiet i Göteborg erbjuds möjligheten till grundläggande högskolebehörighet inom de ordinarie 2500 poängen. Den grundläggande högskolebehörigheten är ett måste för dig som vill läsa vidare på universitet eller högskola efter gymnasiet. Om du skulle vara intresserad av att läsa in särskild behörighet finns det olika kurspaket att välja bland på Realgymnasiet i Göteborg.

Komplettera med olika certifikat

För dig som läser på Realgymnasiet i Göteborg finns det möjlighet att lägga till ett antal olika certifikat under din studietid. Dessa certifikat är välkända i respektive bransch och fungerar som en komplettering till din examen. Certifikaten kan i vissa fall vara ett krav för att bli behörig om du vill läsa vidare inom ett specifikt område.

VAD INNEBÄR EN PROVA-PÅ-DAG?

Ett gymnasieval kan kännas som ett stort beslut – och det är det. Du väljer var du kommer befinna dig under nästkommande tre år av ditt liv. För att hjälpa dig att känna om Realgymnasiet är det rätta valet för dig är du varmt välkommen till en Prova-på dag hos oss.

Du kommer Prova-på den utbildningen du är nyfiken på. Du får lära dig mer om utbildningen och träffa elever som delar med sig av egna erfarenheter av hur det är att vara elev på Realgymnasiet.

Du kan komma ensam eller med en kompis.

Anmäl dig med ett sms till det här numret: 0766-27 43 76


Är du intresserad och vill veta mer om Realgymnasiet Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Realgymnasiet Göteborg

Program

Sociala medier


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Realgymnasiet Göteborg.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Realgymnasiet Göteborg
 89,2%
Göteborg
 81,7%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Realgymnasiet Göteborg 13,5
Göteborg 14,8
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 228


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,7 55,3 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 84 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,7 13,4 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 55,3 % 52,5 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Realgymnasiet Göteborg

Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

Elettra
(5)
Jag har pluggat på Real gymnasiums häst inriktning. Jag tyckte verkligen om det för att alla lärare är väldigt trevligt och hjälpsamma, skolan organiserar riktigt roligt och lärande aktiviteter under skoldagarna samt APL praktik veckor för din specifik kurs (samt chansen att resa och arbeta i Sydafrika!), stämningen i skolan mellan lärarna och ...
Visa hela
Elettra
(5)
Jag har pluggat på Real gymnasiums häst inriktning. Jag tyckte verkligen om det för att alla lärare är väldigt trevligt och hjälpsamma, skolan organiserar riktigt roligt och lärande aktiviteter under skoldagarna samt APL praktik veckor för din specifik kurs (samt chansen att resa och arbeta i Sydafrika!), stämningen i skolan mellan lärarna och ...
Visa hela
Emilia
(5)
Jag har haft tre otroliga år på den här skolan. Det är en väldigt go och lugn stämning där. Svårt att förklara, men det är en skön atmosfär och jag kände mig väldigt bekväm. Eftersom det är så litet får man en hemmakänsla och det blir en stor gemenskap med alla som går där. Det fanns många goa och snälla lärare som verkligen brydde sig om en...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Realgymnasiet Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Realgymnasiet Göteborg
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 22 recensioner.