Naturbruksprogrammet

Realgymnasiet Sundbyberg
Programinformation
Sundbyberg
Naturbruksprogrammet
Klassrum

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Realgymnasiet Sundbyberg

Välkommen till Realgymnasiet i Sundbyberg!

Realgymnasiet i Sundbyberg är en modern gymnasieskola där du som elev kan kombinera ditt stora intresse med en gymnasieutbildning som ger högskolebehörighet. Vi är den lilla skolan med stora möjligheter! Tanken är att du ska få en utbildning som ligger...


Läs mer om Realgymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information