Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet
Inga recensioner än

Hotell- och turismprogrammet

Realgymnasiet Linköping, i Linköping
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 177,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 177,5)

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill jobba inom hotell, turism eller konferens. Under programmets gång får du kunskaper inom service, bemötande av gäster och kunder, marknadsföring och försäljning.

Undervisningen på hotell- och turismprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis receptionist, konferensvärd och eventvärd.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se
Realgymnasiet Linköping
Alkagatan 4
58277 Linköping

En perfekt blandning – så kan en utbildning hos oss beskrivas. Teoretisk, praktisk och relevant kunskap att använda från dag ett!

Välkommen till en skola med närhet till resecentrum och stadskärnan. Våra elever tycker att skolan är lagom stor vilket gör att alla känner alla. Hos oss utvecklas du som person genom att öva på att ta initiativ och ansvar, omsätta...

Läs mer om Realgymnasiet Linköping och visa alla program.

Sponsrad