Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 203,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 203,5)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se
Realgymnasiet Gävle
Drottninggatan 29
803 11 Gävle

Realgymnasiet - en praktisk skola mitt i Gävle!

Realgymnasiets hemtrevliga och studievänliga lokaler finns på Drottninggatan och Första Magasinsgatan i Gävle. Skolan öppnade 2008 och det går nu cirka 420 elever här. Många av eleverna tycker att skolan känns liten och trygg trots att det är en stor...

Läs mer om Realgymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad